Deze 9 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 9 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week onder andere 'Inside Out 2' en 'Twisters'

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Inside Out 2 (2024)
Regie: Kelsey Mann | Cast: Maya Hawke, Diane Lane, Liza Lapira, Tony Hale | Onze recensie
Plezier, Verdriet, Angst en Afkeer runnen al heel lang een succesvolle operatie in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in het hoofd van tiener Riley. De groep krijgt te maken met een plotselinge ontmanteling van hun werkplek om plaats te maken voor iets totaal onverwachts: nieuwe emoties. Ze weten niet goed hoe ze zich moeten voelen als Ongerustheid opduikt. En het lijkt erop dat zij niet de enige is.



Twisters (2024)
Regie: Lee Isaac Chung | Cast: Daisy Edgar-Jones, Glen Powell, Anthony Ramos, Brandon Perea | Onze recensie
Naarmate het stormseizoen intensiever wordt, botsen de paden van voormalig stormjager Kate Carter en roekeloze superster Tyler Owens op sociale media wanneer angstaanjagende verschijnselen worden ontketend die nog nooit eerder zijn gezien. Het paar en hun concurrerende teams bevinden zich op het pad van meerdere stormsystemen die samenkomen boven het centrum van Oklahoma in het gevecht van hun leven.



Thelma (2024)
Regie: Josh Margolin | Cast: June Squibb, Fred Hechinger, Richard Roundtree, Parker Posey | Onze recensie
De negentiger Thelma wordt door haar kleinzoon opgebeld, of dat dacht ze. De persoon aan de andere kant van de lijn blijkt een oplichter. Thelma heeft echter een sterke eigen wil en weet van aanpakken. Ondanks haar kranige leeftijd besluit ze haar dochter, schoonzoon en kleinzoon te verbazen door een gevaarlijke queeste te ondernemen met als doel de oplichter op zijn plaats te zetten.



Sometimes I Think About Dying (2023)
Regie: Rachel Lambert | Cast: Daisy Ridley, Dave Merheje, Parvesh Cheena, Marcia DeBonis | Onze recensie
De jonge vrouw Fran denkt graag aan doodgaan. Dat gevoel brengt wat sensatie in haar verder sobere bestaan. Op haar werk is intussen een nieuwe collega begonnen, die ze aan het lachen weet te brengen. Ze gaan op date en er is duidelijk een vonk tussen de twee. Toch is er iemand die hun relatie in de weg staat en dat is Fran zelf.



Eureka (2023)
Regie: Lisandro Alonso | Cast: Viggo Mortensen, Chiara Mastroianni, Alaina Clifford, Sadie LaPointe | Onze recensie
Murphy gaat op zoek naar zijn dochter nadat deze ontvoerd wordt door de bandiet Randall. Hij trekt naar een stadje op de Amerikaans-Mexicaanse grens waar in 1870 geen wetten heersen. Tot de tanden gewapend zal hij het tegen de outlaw opnemen. In het Amazonewoud gaat Ubirajara op pad om op zoek te gaan naar goud.



The New Boy (2023)
Regie: Warwick Thornton | Cast: Cate Blanchett, Mezi Atwood, Deborah Mailman, Wayne Blair | Onze recensie
In Australië van de jaren 40 leidt een afvallige non, tegen het bevel van de katholieke kerk, een afgelegen klooster. Midden in de nacht staat een negenjarige weesjongen en Aboriginal voor de deur. De reden van zijn aanwezigheid brengt het vredige evenwicht van de plek uit balans.



Goodbye Julia (2023)
Regie: Mohamed Kordofani | Cast: Eiman Yousif, Siran Riak, Nazar Goma, Ger Duany | Onze recensie
Mona, een Noord-Sudanese gepensioneerde zangeres in een gespannen huwelijk, wordt geteisterd door schuldgevoelens nadat ze een moord heeft verdoezeld. Ze probeert het goed te maken door de Zuid-Sudanese weduwe van de overledene, Julia, en haar zoon Daniel in huis te nemen. Mona kan haar misstappen niet opbiechten aan Julia en besluit het verleden achter zich te laten en zich aan te passen aan een nieuwe status quo. Ze is zich er niet van bewust dat de onrust in het land haar huis kan binnendringen en haar met haar zonden confronteert.



Something in the Water (2024)
Regie: Hayley Easton Street | Cast: Lauren Lyle, Hiftu Quasem, Nicole Rieko Setsuko, Natalie Mitson | Onze recensie
Aarzelend gaat Meg naar de bruiloft van haar oude vriendin Lizzie. Het evenement vindt plaats in een Caribisch gebied en Meg gaat samen met vriendinnen Cam, Ruth en haar voormalige geliefde Kayla. Zij gingen uit elkaar na het overleven van een traumatische gebeurtenis. De vriendinnen besluiten een boot te huren om samen een dag door te brengen langs de paradijselijke kust. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld wanneer ze stranden in open water en vechten voor hun leven tegen haaien en de natuur.



Expeditie Cupido (2024)
Regie: Erwin van den Eshof | Cast: Victor Löw, Carré Albers, Lamara Strijdhaftig, Tom van Kessel
Wanneer de opnames van het romantische reality-programma Expeditie Cupido op een tropisch eiland geteisterd worden door een orkaan, moeten de hitsige deelnemers en klagende crewleden samenwerken om écht te overleven. Terwijl de orkaan over hen heen raast en het leven voor en achter de schermen zich met elkaar vermengen, komt ieders ware aard naar boven. Want wat speelt er zich nou écht af wanneer de camera is gestopt met draaien? Met een knipoog naar de bekende reality-shows neemt het team van Expeditie Cupido ons vol verlangen mee op een sensueel avontuur vol liefde, afgunst, oppervlakkigheid, teamwork en vriendschap.



NieuwsFilm

meest populair