De 7 films van Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio: Van 'Gangs of New York' tot 'Flower Moon'

De 7 films van Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio: Van 'Gangs of New York' tot 'Flower Moon'

De samenwerking tussen Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio startte in 2002.

Met de misdaadfilm Mean Streets uit 1973 brak regisseur Martin Scorsese door bij het grote publiek en zo'n twintig jaar later maakte de wereld kennis met Leonardo DiCaprio die toen te zien was in This Boy's Life uit 1993.

In 2002 verscheen van het duo de epische historische dramafilm Gangs of New York. Het bleek de start van een intensieve samenwerking tussen de twee grote Hollywood-namen. Tot op heden maakten ze zeven films samen. Hieronder die zeven films op een rij.

1. Gangs of New York (2002)
Regie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent
De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon wil de moord op zijn vader wreken door een oorlog te ontketenen.


2. The Aviator (2004)
Regie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale, John C. Reilly | Onze recensie
De film vertelt het waargebeurde verhaal van regisseur en vliegtuigbouwer Howard Hughes. Vanuit een fascinatie voor vliegtuigen probeert Hughes vanaf de jaren '30 voortdurend de grenzen op dit gebied te verleggen. Ondertussen heeft hij twee liefdesaffaires met Hollywood legendes Katharine Hepburn en Ava Gardner en ondervindt hij steeds meer problemen van zijn smetvrees. Vlak na de oorlog raakt Hughes in een strijd verwikkeld om de macht in het transatlantische luchtruim.


3. The Departed (2006)
Regie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg | Onze recensie
De jonge undercoveragent Billy Costigan infiltreert in het syndicaat van maffiabaas Costello. Terwijl Billy snel Costello's vertrouwen wint, is geharde crimineel Colin Sullivan aan het werk bij de politie als Costello's informant. Colin bereikt een machtige positie binnen de Speciale Onderzoeks Eenheid. Zowel Billy als Colin raken verstrikt in hun dubbelleven waarin ze continu informatie verzamelen over de plannen en tegenmaatregelen van de organisaties die ze zijn binnengedrongen. Wanneer duidelijk wordt voor zowel criminelen als politie dat er een verklikker in hun midden is, zijn Billy en Colin in levensgevaar. Beiden moeten achter de identiteit van de ander komen om zichzelf op tijd te redden.


4. Shutter Island (2010)
Regie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Max von Sydow | Onze recensie
Shutter Island vertelt het verhaal van twee politieagenten, Teddy Daniels en Chuck Aule, die naar een afgelegen eiland voor de kust van Massachusetts worden gestuurd om de mysterieuze verdwijning van een moordenares uit de vestigingachtige psychiatrische instelling voor criminelen te onderzoeken.


5. The Wolf of Wall Street (2013)
Regie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey | Onze recensie
The Wolf of Wall Street is gebaseerd op de succesvolle autobiografie van Jordan Belfort en gaat over Belforts spectaculaire succes en even spectaculaire ondergang op Wall Street, zijn flamboyante levensstijl en tumultueuze privé-leven, dat werd gedomineerd door een verslaving aan drugs en alcohol.


6. The Audition (2015)
Regie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Brad Pitt
Deze korte film laat ons Robert De Niro en Leonardo DiCaprio zien die beiden auditie doen voor dezelfde rol in Scorsese's nieuwe film. Terwijl ze strijden om de aandacht van de regisseur, bevat de film de nodige humoristische momenten vermengd met iconische cinema.


7. Killers of the Flower Moon (2023)
Regie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons | Onze recensie
Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden.



NieuwsFilm

meest populair