Eerste reacties 'The Nun II': kijken of skippen?

Eerste reacties 'The Nun II': kijken of skippen?

Wordt dit vervolg weer een waardige toevoeging aan het 'Conjuring'-universum?

Het Conjuring-universum zet zich komende week voort met de release van The Nun II. Na vijf jaar krijgt de horrorhit eindelijk een vervolg, maar wordt deze beter dan de eerste film? De eerste online reacties zijn binnen en geven een heldere eerste indruk van wat we kunnen verwachten.

Zoals gewoonlijk moet je dergelijke "eerste online reacties" met een korreltje zout nemen. Vaak lichten deze reacties vooral de positieve kanten van een film uit. In de latere volledige recensies worden pas echt oordelen geveld.

Succesvol
De eerste Nun-film was een gigantisch financieel succes. De film, die een productiebudget had van 22 miljoen dollar, bracht maar liefst 365 miljoen dollar op. Een enorme winst dus, het is dan best apart dat er ruim vijf jaar tussen de twee films zit.

In de tussentijd zijn er drie andere films in het Conjuring-universum uitgekomen, namelijk The Curse of La Llorona, Annabelle Comes Home en The Conjuring: The Devil Made Me Do It. Geen van deze films kwam in de buurt van het succes van The Nun, het is nu de vraag of The Nun II de originele film kan evenaren.

Verrassend goed
De verwachtingen voor The Nun II lagen niet bepaald hoog onder horrorfans wegens de kwaliteit van de eerste film. Het is dan ook verrassend dat de eerste reacties heel erg positief zijn. De film is vanaf 7 september te zien in de bioscoop. Je leest een aantal eerste reacties hieronder.









NieuwsFilm

meest populair