Deze 11 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 11 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'Longlegs' en 'Fly Me to the Moon'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Longlegs (2024)
Regie: Oz Perkins | Cast: Maika Monroe, Nicolas Cage, Blair Underwood, Alicia Witt | Onze recensie
De FBI-agente Lee Harker krijgt de zaak van een seriemoordenaar toegewezen. Het onderzoek neemt onverwachte wendingen en er is zelfs sprake van occulte praktijken. Lee ontdekt dat ze een persoonlijke band heeft met de moordenaar. De tijd dringt om hem tegen te houden voordat een nieuw gezin vermoord wordt.



Fly Me to the Moon (2024)
Regie: Greg Berlanti | Cast: Scarlett Johansson, Channing Tatum, Woody Harrelson, Jim Rash | Onze recensie
De vonken vliegen alle kanten op als marketingexpert Kelly Jones, ingeschakeld om het publieke imago van NASA te herstellen, grote schade aanricht aan de toch al moeilijke taak van lanceerdirecteur Cole Davis van Apollo 11 om een ??man op de maan te zetten. Wanneer het Witte Huis de missie te belangrijk vindt om te mislukken, krijgt Jones de opdracht een nepmaanlanding te organiseren als back-up, en begint het aftellen echt.



Femme (2023)
Regie: Sam H. Freeman, Ng Choon Ping | Cast: George MacKay, Nathan Stewart-Jarrett, John McCrea, Antonia Clarke | Onze recensie
Jules, beter bekend onder artiestennaam Aphrodite Banks, is één van de meest geprezen dragqueens van Londen. Wanneer hij na een dragshow een pakje sigaretten koopt in de buurt, wordt hij aangevallen door een groep homofobe jonge mannen. Terwijl Jules zijn trauma probeert te verwerken, herkent hij één van zijn aanvallers in de gay sauna waar hij regelmatig komt. Zonder zijn make-up weet hij de jongen incognito te benaderen. De ontmoeting is de start van een gevaarlijk (wraak)spel.



Deep Sea (2023)
Regie: Xiaopeng Tian, Fabiola Stevenson | Cast: Tingwen Wang, Su Xin, Kuixing Teng, Yang Ting | Onze recensie
Het jonge meisje Shenxiu is bedroefd sinds ze door haar moeder werd verlaten. Tijdens een familiecruise valt ze in zee en komt ze terecht in een kleurrijk onderwaterrestaurant, waar ze de inventieve kok Nanhe ontmoet en een reis begint tussen dromen en werkelijkheid.



Rosalie (2023)
Regie: Stéphanie Di Giusto | Cast: Nadia Tereszkiewicz, Benoît Magimel, Benjamin Biolay, Guillaume Gouix | Onze recensie
Het is het jaar 1870. De jonge Rosalie scheert zich vaker dan de andere meisjes omwille van de snelle haargroei waarmee ze haar hele leven te kampen krijgt. Ook haar gelaat moet eraan geloven, desondanks weigert ze tot een freak bestempeld te worden. Wanneer ze de café-eigenaar Abel ontmoet, trouwen ze, al is het hem vooral te doen om het geld daar hij in de schulden zit. Hij is dan ook niet op de hoogte van haar aandoening. Rosalie wil zich echter aanvaard voelen als vrouw en besluit haar geheim niet langer verborgen te houden.



Blue Lock: Episode Nagi (2024)
Regie: Shunsuke Ishikawa | Cast: Nobunaga Shimazaki, Yuma Uchida, Kazuyuki Okitsu, Kazuki Ura
"That's a hassle" is de favoriete uitdrukking van middelbare scholier Nagi Seishiro die maar een saai leven heeft. Tot Mikage Reo, een klasgenoot die ervan droomt om de wereldbeker te winnen, Nagi's verborgen talent ontdekt en hem aanspoort om te gaan voetballen en zijn uitzonderlijke talent aan iedereen te laten zien. Op een dag ontvangt hij een uitnodiging voor het mysterieuze Blue Lock-project, waar hij de beste aanvallers uit het hele land ontmoet. Door zijn grote droom om, samen met Reo, de beste te worden, komt toptalent Nagi in een heel nieuwe wereld terecht.



Out of Season (2023)
Regie: Stéphane Brizé | Cast: Guillaume Canet, Alba Rohrwacher, Sharif Andoura, Marie Drucker | Onze recensie
Mathieu woont in Parijs, Alice woont in een kleine badplaats in het westen van Frankrijk. Hij is in de vijftig en een bekende acteur, zij is in de veertig en pianolerares. Vijftien jaar geleden werden ze verliefd. Maar ze gingen ieder hun eigen weg, de tijd verstreek en wonden zijn beetje bij beetje geheeld. Wanneer Mathieu zijn leven ontvlucht in een kuuroord, vindt hij Alice bij toeval terug.



Superkrachten voor je hoofd (2024)
Regie: Dylan Haegens, Wouter de Jong | Cast: Finn Vogels, Elise Schaap, Bas Hoeflaak, Joke Tjalsma
Lev is megafan van superheld Healix, die supervillain Snotman op de meest spectaculaire manieren verslaat. In Levs dromen en als hij gamet kan hij alles, maar in het echte leven is hij onzeker omdat hij lastig kan lopen. Samen met zijn oma die alles durft gaat hij op avontuur om de échte Healix te ontmoeten en zijn superkracht te laten zien aan de wereld tijdens Comic Con.



The Temple Woods Gang (2022)
Regie: Rabah Ameur-Zaïmeche | Cast: Régis Laroche, Annkrist, Marie Loustalot, Philippe Petit | Onze recensie
Drie mannen maken een wandeling tussen de flatgebouwen van een woonwijk in de voorsteden en voeren duiven. Ze behoren tot een bende kleine boeven die een grote slag hebben geslagen na een gewapende overval op de auto van een Saoedi-Arabische prins. Hun gesprek draait om de aanschaf van een bionische handprothese, een lang gekoesterde droom die met het gestolen geld werkelijkheid kan worden. Ze weten nog niet dat ze achtervolgd worden.



Hockney: I Love View (2024)
Regie: Pieter Athmer, Gerardjan Rijnders, Paul Ruven | Cast: Gerardjan Rijnders, Pieter Athmer, Famous Painter
De wereldberoemde schilder David Hockney inspireerde schilders met een grote ontdekking waardoor je anders naar schilderijen ging kijken. Toen de Nederlandse schilder Pieter Athmer ontdekte dat Hockney in Normandië ging wonen, was zijn grote inspirator plotseling dichtbij. Hij besloot een speciaal schilderij te maken waarmee hij hoopte de man te ontmoeten die de manier waarop hij naar zijn leven keek veranderde. Samen met zijn goede vriend regisseur Gerardjan Rijnders vertrokken ze met die verrassing op een roadtrip van Amsterdam naar Hockney in Normandië.



De Bellinga's: Pretpark op stelten (2024)
Regie: Armando de Boer | Cast: Sanne Langelaar, Loïc Evenblij, Lucilla Bellinga, Luan Bellinga
Hoera, het is weer zomervakantie en de familie Bellinga heeft superleuke plannen! Ze hebben een vakantiehuisje op een supergaaf pretpark en mogen alle attracties uitproberen. Veel tijd hebben de Bellinga's alleen niet, want de kids moeten repeteren voor de parkshow en papa Daniël is in training voor de Zomerspelen waar hij de prijs kan winnen voor 'coolste papa van het jaar'. Ondertussen moeten ze ook nog op de hond van de directeur passen en dat is geen eenvoudig klusje. Als twee bekende boeven ineens opduiken op het park, is de chaos compleet en belanden de Bellinga's in een doldwaze achtervolging.



NieuwsFilm

meest populair