TV-tips: Mockingjay Part 1, 12 Years a Slave & meer

Welke films raden we je komende week allemaal aan?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Red Dragon (2002)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Brett Ratner | Cast: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel

Jaren geleden is het FBI-agent Will Graham gelukt om Hannibal Lecter te ontmaskeren en te overmeesteren. Daarbij raakte hij gewond en ervan vertuigd dat er belangrijkere dingen in het leven zijn, zoals zijn gezin. Will neemt ontslag maar wordt terug gehaald wanneer een seriemoordenaar actief blijkt te zijn. Bekijk de trailer van Red Dragon.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Francis Lawrence | Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson

Katniss heeft het onmogelijke gedaan. Ze heeft voor de tweede keer de Hongerspelen overleefd. Maar er is geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow. De rebellenleiders hebben Katniss gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want één ding is heel duidelijk geworden na de Quarter Quell: het is oorlog.

Lees de recensie van The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van The Hunger Games: Mockingjay - Part 1.

The Lost World: Jurassic Park (1997)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Steven Spielberg | Cast: Jeff Goldblum, Julianne Moore, Pete Postlethwaite, Arliss Howard

Vier jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film vertelt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland vol dinosaurussen bestaat. Deze zijn helemaal met rust gelaten, en Hammond is daarom erg benieuwd naar de dieren in hun natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, maar komt erachter dat ze daar niet de enige mensen zijn. Bekijk de trailer van The Lost World: Jurassic Park.

Forgetting Sarah Marshall (2008)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Nicholas Stoller | Cast: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis, Russell Brand

Worstelend musicus Peter Bretter heeft zes jaar lang zijn vriendin aanbeden, de televisiester Sarah Marshall. Hij is de man die haar tasje vasthoudt op paparazzi-foto's en die per ongeluk niet wordt genoemd in toespraken na het in ontvangst nemen van een prijs. Maar zijn wereld staat op zijn kop als ze hem dumpt en Peter er alleen voor staat. Na een weinig geslaagde versiertoer en een zenuwinstorting ziet hij in dat door het ontbreken van Sarah zijn leven misschien wel naar de knoppen is. Om bij te komen boekt hij impulsief een reisje naar Hawaï, waar hij oog in oog komt te staan met zijn grootste nachtmerrie: zijn ex en haar tragisch hippe nieuwe Britse rock-vriendje Aldous logeren in hetzelfde hotel. Terwijl hij zichzelf kwelt met de realiteit van Sarah´s nieuwe leven, vindt hij troost in een flirt met Rachel , een mooie hotelemployee wier ontspannen manier van doen hem in de verleiding brengt om weer op aarde terug te keren. Hij vindt ook troost in honderden fruitige cocktails.

Lees de recensie van Forgetting Sarah Marshall geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Forgetting Sarah Marshall.

The Chronicles of Riddick: Rule the Dark (2013)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: David Twohy | Cast: Vin Diesel, Jordi Mollà, Matthew Nable, Katee Sackhoff

In het vervolg op Pitch Black en The Chronicles of Riddick bevindt de beruchte Riddick zich op een verschroeide planeet die uitgestorven lijkt te zijn. Al snel moet hij vechten voor zijn leven en het opnemen tegen buitenaardse tegenstanders die dodelijker zijn dan de menselijke tegenstanders die hij gewend is. Riddick kan alleen ontsnappen door een signaal uit te zenden dat al snel een groep premiejagers naar zijn planeet lokt. Het eerste schip dat landt zit vol met gewelddadige, dodelijke huurlingen en op het tweede schip bevindt zich iemand die een persoonlijker motief heeft om Riddick op te jagen.

Lees de recensie van The Chronicles of Riddick: Rule the Dark geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van The Chronicles of Riddick: Rule the Dark.

12 Years a Slave (2013)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Steve McQueen | Cast: Chiwetel Ejiofor, Dwight Henry, Dickie Gravois, Bryan Batt

12 Years of a Slave is gebaseerd op de memoires van Solomon Northrup (Ejiofor). Deze Northrup was in de 19e eeuw een vrije zwarte man die leefde in New York toen twee mensen bij hem langskwamen en hem een baan in Washington aanboden. Daar werd hij ontvoerd en gedwongen tot een gruwelijk leven als slaaf onder verschillende eigenaren.

Lees de recensie van 12 Years a Slave geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van 12 Years a Slave.

Jack the Giant Slayer (2013)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Bryan Singer | Cast: Nicholas Hoult, Eleanor Tomlinson, Ewan McGregor, Stanley Tucci

'Jack the Giant Slayer' vertelt het verhaal van een eeuwenoude oorlog die opnieuw oplaait wanneer een jonge boerenknecht onbewust een poort opent tussen onze wereld en die van een angstaanjagend ras van reuzen. Als de reuzen weer voor het eerst in deze eeuw worden losgelaten op Aarde streven ze er naar om het land terug te winnen wat ze ooit hebben verloren. Jack probeert hier met gevaar voor eigen leven een stokje voor te steken. Vechtend voor een koninkrijk, de bevolking, en de liefde van een dappere prinses komt hij oog in oog te staan met de niet te stuiten krijgers, waarvan hij dacht dat ze alleen in legendes voorkwamen. Nu heeft hij de kans om zelf een legende te worden.

Lees de recensie van Jack the Giant Slayer geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Jack the Giant Slayer.


NieuwsFilm

meest populair