Deze 8 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 8 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'Joker: Folie à Deux' en films van eigen bodem.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Joker: Folie à Deux (2024)
Regie: Todd Phillips | Cast: Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Lady Gaga, Ken Leung | Onze recensie
Arthur Fleck, beter bekend als Joker, is in Arkham Asylum beland. Daar krijgt hij de psychiater Harley Quinn toegewezen. Tussen Joker en Harley Quinn ontstaat een verknipte relatie.



Glass, My Unfulfilled Life (2023)
Regie: Rogier Kappers | Onze recensie
De 52-jarige Rogier Kappers jaagt een oude kinderdroom na: beroemd worden met zingende glazen. We volgende deze (anti)held op zijn soms hilarische en ontroerende zoektocht naar roem, liefde en fortuin. Van het eigenhandig bouwen van zijn eerste glasorgel tot een gepassioneerde ontmoeting met de wereldberoemde componist Arvo Pärt en van zijn eerste schreden op straat tot een rampzalig avontuur in Dubai.



Rokjesnacht (2024)
Regie: Johan Nijenhuis | Cast: Abbey Hoes, Melany Maximus, Leo Alkemade, Kiefer Zwart | Onze recensie
Jenny is een neurotische hondentrimster die de moed heeft opgegeven na meerdere dates die slecht afliepen. Bob is een cijferaar die dolgraag wil daten. Wanneer ze onverwacht worden gekoppeld via een nieuw datingplatform, probeert koppelaarster Roos Bob en Jenny te laten zien dat ze ondanks hun verschillen de perfecte match zijn.



Being Maria (2024)
Regie: Jessica Palud | Cast: Anamaria Vartolomei, Matt Dillon, Giuseppe Maggio, Céleste Brunnquell | Onze recensie
De negentienjarige Maria Schneider, dochter van de Franse acteur Daniel Gélin, is te zien in het erotische drama Last Tango in Paris uit 1972 van de Italiaanse regisseur Bernardo Bertolucci. In het werk speelt ze naast de gevierde Amerikaanse acteur Marlon Brando. Maria wordt van de ene op de andere dag een ster door de rol van Jeanne, maar is niet voorbereid op de roem en het schandaal dat de film teweegbrengt.



Forever-Forever (2023)
Regie: Anna Buryachkova | Cast: Zachary Shadrin, Arthur Aliiev, Alina Cheban, Daria Malakhova
In de jaren negentig gaat Tonia naar een nieuwe school, waar ze vriendschap sluit met enkele coole tieners. Ze hoopt een plek te vinden waar ze zich thuisvoelt en haar verleden achter zich kan laten. Ze wordt zowel verliefd op Zhurik als Sania en begint met beiden een geheime verhouding. Haar nieuwe vriendschappen en romances worden echter bedreigd door haar pijnlijke verleden.



In Between These Mountains (2024)
Regie: Olivier S. Garcia |
Tijdens een trektocht door het adembenemende berglandschap van Californië confronteert filmmaker Olivier S. Garcia zijn vader en halfbroer met hun familiegeschiedenis en innerlijke conflicten.



De Club van Sinterklaas Film: Het Grote Sneeuwavontuur (2024)
Regie: Martijn Koevoets | Cast: Lucas Reijnders, Wilbert Gieske, Anouk de Pater, Beryl van Praag
Ieder jaar weer doet de Club van Sinterklaas enorm haar best om alle wensen uit de bergen verlanglijstjes uit te laten komen. Maar sommige zijn jammer genoeg onhaalbaar. Als de stoomboot door een storm op zee een andere route naar Nederland moet varen, ziet Sinterklaas ineens mogelijkheden om een wens uit de stapel met onvervulbare wensen uit te laten komen. Sara vraagt al jaren een echte knuffel van de Sint, ze woont alleen heel ver weg: helemaal in Oostenrijk. En nu ligt dat dus precies op de nieuwe route! De boot zet koers naar de Witte Bergen in Oostenrijk. Daar zien Test, Coole, Dans en de andere pieten voor het eerst in hun leven sneeuw en beleven ze allemaal sneeuwavonturen. Het hele dorpje is in feeststemming en Sara is dolgelukkig. Maar dan is Ozosnel ineens verdwenen en zonder paard kan Sinterklaas niet verder. Is er nog wel een pakjesavond in Nederland als de Club van Sinterklaas vast zit in de sneeuw?



De Grote Sinterklaasfilm - Stampij in de bakkerij (2024)
Regie: Lucio Messercola | Cast: Robert ten Brink, Chris Tates, Martien Meiland, Sara Robben
Sinterklaas is weer in het land, dus is het tijd voor de jaarlijkse kruidnotenbakwedstrijd. Marco Marsepein is vastberaden om weer te winnen, wat hij ieder jaar doet. Maar Bartus Bakker en zijn vader strijden ook om de felbegeerde eerste plek. Het gemene bakkersduo weet op slinkse wijze het geheime recept van Marco te stelen en zijn kruidnotendeeg te verpesten.



NieuwsFilm

meest populair