Rokjesnacht
bioscoop release

Rokjesnacht (2024)

De nieuwe romkom van Johan Nijenhuis voelt door heel wat schoonheidsfoutjes en een bizar scenario als een haastklus.
play
  • 93 Min
  • Romantiek
  • Nederland
93 Min Nederland

Jenny is een neurotische hondentrimster die de moed heeft opgegeven na meerdere dates die slecht afliepen. Bob is een cijferaar die dolgraag wil daten. Wanneer ze onverwacht worden gekoppeld via een nieuw datingplatform, probeert koppelaarster Roos Bob en Jenny te laten zien dat ze ondanks hun verschillen de perfecte match zijn.

Regie
Johan Nijenhuis
Cast
Melany Maximus, Abbey Hoes, Lykele Muus, Leo Alkemade, Peter Bolhuis, Maaike Martens, Yip Andjar, Bertrie Wierenga, Toto Meii, Patrick Martens, Tineke Schouten, Juultje Tieleman, Kiefer Zwart, Brigitte Heitzer, Ramses van Hall, Tommie Kinneging, Annica Muller, Sanne Franssen.
Release
03.10.2024
Release NL
03.10.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Johan Nijenhuis | Scenario: Allard Blom | Cast: Brigitte Heitzer (Jenny), Leo Alkemade (Bob), Bertrie Wierenga (Eefje), Lykele Muus (Aldo), Abbey Hoes (Roos), Kiefer Zwart (Geurt), Tineke Schouten (Adriënne), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2024

Ondertussen zal Johan Nijenhuis zich waarschijnlijk niet meer druk maken om recensies. Nog even en het is vijfentwintig jaar geleden dat Costa! in de bioscoop verscheen. Hoewel de critici er weinig van moesten hebben, stroomde het publiek massaal toe. Dat is inmiddels standaard bij zijn films, vooral zijn romkoms brengen miljoenen op. Ook Nijenhuis zelf neemt zijn werk niet al te serieus, zo blijkt uit de beste grap van de film die Tineke Schouten tegen het einde maakt.

Roos runt in haar eentje een datingbureau en claimt honderd procent succes te hebben. Het gaat zo goed dat ze een assistent inhuurt, en dat wordt Geurt. De huidige uitdagingen zijn Jenny, Bob, Aldo en Eefje. Roos regelt de perfecte date-avond voor ze en gaat ervan uit dat alles goed komt, maar het lijkt juist de verkeerde kant op te gaan.

videotrailers & clips