Dit zijn de beste films van Netflix die in 2023 zijn verschenen

Dit zijn de beste films van Netflix die in 2023 zijn verschenen

Netflix kwam dit jaar met een aantal ijzersterke films, we laten de vijf beste nog even zien.

Netflix zette dit jaar uiteraard weer een hele reeks eigen films online. Deze komen uit alle windstreken en zijn soms te vergelijken met de blockbusters die je in de bioscoop ziet en soms zijn het veel kleinere producties.

Welke films voor jou het beste zijn, is natuurlijk een eigen keuze. Onderstaande lijst komt misschien wel in de beurt bij de films die jij zou kiezen.

1. The Killer (2023)
Regie: David Fincher | Cast: Michael Fassbender, Tilda Swinton, Charles Parnell, Arliss Howard | Onze recensie
Een huurmoordenaar gaat na een noodlottig bijna-ongeluk de strijd aan met zijn werkgevers en zichzelf, tijdens een internationale klopjacht waarvan hij beweert dat deze niet persoonlijk is.


2. Kill Boksoon (2023)
Regie: Sung-hyun Byun | Cast: Do-yeon Jeon, Jeong-min Hwang, Fahim Fazli, Esom | Onze recensie
Gil Bok-soon leidt een dubbelleven. Ze werkt voor een huurmoordenaarsbedrijf en weet altijd haar doelwit om te brengen. Thuis is ze alleenstaande moeder met een vijftienjarige dochter. Het opvoeden van Jae-young verloopt moeizaam. Vlak voordat Bok-soon haar contract met het bedrijf gaat verlengen, raakt ze betrokken bij een dodelijke confrontatie.


3. Extraction 2 (2023)
Regie: Sam Hargrave | Cast: Chris Hemsworth, Daniel Bernhardt, Golshifteh Farahani, Sinead Phelps | Onze recensie
Nadat hij ternauwernood zijn zware verwondingen van zijn missie in Dhaka, Bangladesh heeft overleefd, is Tyler Rake terug, en zijn team is klaar voor hun volgende missie. Tyler moet een familie bevrijden die overgeleverd is aan de genade van een Georgische gangster en infiltreert in een van 's werelds dodelijkste gevangenissen om hen te redden. Maar wanneer de situatie erg gevaarlijk wordt, en de gangster sterft in het heetst van de strijd, spoort zijn even meedogenloze broer Rake en zijn team op in Sydney, om wraak te nemen.


4. Leave the World Behind (2023)
Regie: Sam Esmail | Cast: Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, Myha'la Herrold | Onze recensie
Amanda en Clay trekken op vakantie naar een afgelegen woning op Long Island. Ze willen er voor even hun drukke New Yorkse leven ontvluchten en samen met hun kinderen tijd doorbrengen. Op een avond keren de eigenaars van de woning Ruth en G.H. ontzet terug uit Manhattan waar een black-out heerste. Ook ter plekke lijkt de stroom uitgevallen. De twee gezinnen zijn op elkaar aangewezen en iedereen ontdekt elkaars ware aard.


5. The Wonderful Story of Henry Sugar (2023)
Regie: Wes Anderson | Cast: Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Rupert Friend, Ben Kingsley | Onze recensie
De welgestelde gokenthousiast Henry Sugar stuit op een doktersverslag waarin gewag gemaakt wordt van een patiënt die door objecten heen kon kijken. De man maakte onderdeel uit van een circus waarmee hij met dit talent geld verdiende. Onder leiding van Yogi Hardawar in India kon hij zijn talent ontwikkelen. Met behulp van dit gestolen leesmateriaal poogt Henry dit talent onder de knie te krijgen.



NieuwsFilm

meest populair