Extraction 2

Extraction 2 (2023)

Milde verbetering ten opzichte van zijn voorganger, maar wel snel over zijn hoogtepunt heen.
play

6,5 details

  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Nadat hij ternauwernood zijn zware verwondingen van zijn missie in Dhaka, Bangladesh heeft overleefd, is Tyler Rake terug, en zijn team is klaar voor hun volgende missie. Tyler moet een familie bevrijden die overgeleverd is aan de genade van een Georgische gangster en infiltreert in een van 's werelds dodelijkste gevangenissen om hen te redden. Maar wanneer de situatie erg gevaarlijk wordt, en de gangster sterft in het heetst van de strijd, spoort zijn even meedogenloze broer Rake en zijn team op in Sydney, om wraak te nemen.

Regie
Sam Hargrave
Cast
Chris Hemsworth, Dato Bakhtadze, Golshifteh Farahani, Rayna Campbell, Tornike Gogrichiani, Sebastien Sisak, Patrick Newall, Tinatin Dalakishvili, Adam Bessa, Sinead Phelps, Jenn Kirk, Justin Howell, Tornike Bziava, Sammy Jonas Heaney, Shahaub Roudbari, Anthony J. Vorhies, Levan Saginashvili, Alex Montyro, Daniel Bernhardt, Tako Tabatadze, Armen Greyg, George Lasha, Paul A Maynard.
Release
16.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam Hargrave | Scenario: Joe Russo | Cast: Chris Hemsworth (Tyler Rake), Golshifteh Farahani (Nik Khan), Tornike Gogrichiani (Zurab Radiani), Adam Bessa (Yaz Khan), Tinatin Dalakishvili (Ketevan Radiani), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2023

De slotseconden van Extraction hintten er al naar, maar met het verschijnen van een vervolg blijkt dat huurling Tyler Rake zijn missie in Dhaka toch echt heeft overleefd. De openingsfase van Extraction 2 laat gelukkig wel zien dat het kantje boord was. Er is volop medische hulp en langdurige zorg nodig om de zwaargewonde huurling weer enigszins op te lappen. Daarmee zien we deze actieheld voor even een stuk kwetsbaarder afgebeeld dan veel van zijn soortgenoten.

Na zijn langdurige revalidatie wordt Rake hij door zijn collega's in een Oostenrijkse blokhut gedumpt, waar hij van zijn pensioen mag gaan genieten. Daarmee lijkt de film een interessante vraag op te werpen: wat doet een geharde huurling wanneer hij fysiek niet meer in staat is zijn werk uit te voeren? Het antwoord blijkt jammerlijk simpel: toch gewoon weer aan het werk gaan.

alle artikelen (52)

Extraction 2 Nieuwsberichten