Deze 15 films zijn gloednieuw te zien op HBO Max

Deze 15 films zijn gloednieuw te zien op HBO Max

Check hier het overzicht op HBO Max.

15 titels voegde HBO Max deze week toe aan zijn aanbod. Een prima score, vooral na de afgelopen weken waarin er meer dan 60 films per week debuteerden.

Avant l'hiver (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Philippe Claudel | Cast: Daniel Auteuil, Kristin Scott Thomas, Leïla Bekhti, Richard Berry
Paul heeft nooit getwijfeld aan de keuzes die hij gemaakt heeft. Na de zijn studie medicijnen is hij getrouwd met de knappe Lucie, die haar eigen carrière heeft laten varen om haar man te steunen. Hij is altijd trouw geweest, heeft respect afgedwongen van zijn collega's, heeft een zoon grootgebracht en een mooi huis gebouwd. Maar nu, in de herfst van zijn carrière, zet iets dit misschien allemaal onder druk. Het begint met een toevallige ontmoeting met de jonge, mysterieuze Lou.

The Wind That Shakes the Barley (2006)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ken Loach | Cast: Cillian Murphy, Padraic Delaney, Liam Cunningham, Orla Fitzgerald
Ierland, 1920. Arbeiders vormen een guerrillaleger om weerstand te bieden aan de Engelse knokploegen die worden gestuurd om Ierland's roep om onafhankelijkheid in de kiem te smoren. Gedreven door plichtsbesef en liefde voor zijn land geeft Damien zijn carrière als dokter op. Hij voegt zich bij zijn broer Teddy die voor een vrij Ierland strijdt. Wanneer de vrijheidsstrijders de Engelsen op hun knieën dwingen is er eindelijk ruimte voor een wapenstilstand. Ondanks deze schijnbare overwinning breekt er een burgeroorlog uit. Families, die zij aan zij tegen de Engelsen vochten, staan elkaar nu naar het leven. Hun loyaliteit wordt tot het uiterste op de proef gesteld....

The Salt of the Earth (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Juliano Ribeiro Salgado, Wim Wenders | Cast: Sebastião Salgado, Wim Wenders, Lélia Wanick Salgado, Juliano Ribeiro Salgado
Fotograaf Sebastião Salgado heeft de afgelopen vier decennia reizen gemaakt op alle continenten. Hij is getuige geweest van een aantal van de belangrijkste gebeurtenissen van onze recente geschiedenis. Zoals internationale conflicten, honger en exodus. Dit is een portret van de Braziliaanse fotograaf, die acht jaar lang ongeciviliseerde werelden vastlegde voor zijn project 'Genesis'.

The Deep Blue Sea (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Terence Davies | Cast: Ann Mitchell, Jolyon Coy, Karl Johnson, Rachel Weisz
In het naoorlogse Engeland leidt Hester Collyer een bevoorrecht leven als de vrouw van rechter Sir William Collyer. Wanneer Hester halsoverkop verliefd wordt op de jonge piloot Freddie, stort ze zich in een passionele affaire en zet ze haar veilige leven op het spel. In de moralistische maatschappij van de jaren vijftig is het een verboden liefde die Hester voor een onmogelijke keus laat.

Monica Z (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Per Fly | Cast: Edda Magnason, Sverrir Gudnason, Kjell Bergqvist, Vera Vitali
Biografie van de Zweedse zangeres en actrice Monica Zetterlund. Van haar leven als telefoniste naar het sterrendom in de clubs van New York en Stockholm. Tijdens haar carrière nam Zetterlund talloze jazz-albums op en verscheen ze in 10 films. In 1963 vertegenwoordigde ze Zweden bij het Eurovisie Songfestival en in 1972 won ze de nationale Zweedse filmprijs (de Guldbagge) voor beste vrouwelijke bijrol in de film Utvandrarna. Vanwege scoliose werd ze gedwongen om in 1999 met pensioen te gaan. Zes jaar later stierf ze na een brand in haar appartement in Stockholm.

Frank (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Leonard Abrahamson | Cast: Domhnall Gleeson, Moira Brooker, Paul Butterworth, Phil Kingston
Jon is een beginnend muzikant die de unieke kans krijgt om zich aan te sluiten bij een zeer onconventionele popband. Aan het hoofd staat de mysterieuze Frank, een charismatische zanger die altijd een masker draagt. Samen met Clara zet hij Jons wereld op z'n kop.

438 Days (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jesper Ganslandt | Cast: Gustaf Skarsgård, Matias Padin, Faysal Ahmed, Josefin Neldén
Aan de vooravond van 28 juni 2011 pogen de Zweedse journalisten Martin Schibbye en Johan Persson vanuit Somalië illegaal de grens over te steken naar Ethiopië. Maanden aan onderzoek en planning gingen hieraan vooraf. Ze willen verslag uitbrengen over de wrede jacht naar olie en hoe deze de populatie in de regio Ogaden beïnvloedt. De journalisten worden echter gevangengenomen door het leger.

Locke (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Knight | Cast: Tom Hardy, Olivia Colman, Ruth Wilson, Andrew Scott
Ivan Locke (Tom Hardy) heeft hard gewerkt om een goed leven voor zichzelf te hebben. Vanavond zal dat leven echter totaal uiteenvallen. Aan de vooravond van de grootste uitdaging uit zijn carrière, krijgt hij een telefoontje dat een reeks gebeurtenissen in beweging zet die zijn familie, werk en ziel zal ontrafelen.

Holland: Natuur in De Delta (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mark Verkerk | Cast: Carice van Houten, Bram van der Vlugt
De gehele Nederlandse deltanatuur wordt bekeken. De film is een ode aan het Nederlandse kustgebied, de rivieren en de bijbehorende rijke natuur. Onder meer de zeearend, de bever, de haas, het pimpernelblauwtje en de stekelbaars passeren de revue.

Vanquish (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: George Gallo | Cast: Morgan Freeman, Ruby Rose, Patrick Muldoon, Nick Vallelonga
Damon is een gepensioneerde politiecommissaris die verzorgd wordt door Victoria. Op een dag ontvoert hij haar dochter om haar te chanteren. Hij dwingt Victoria hem te helpen grote schoonmaak te houden binnen het korps door zijn corrupte collega's erbij te lappen.

Journal 64 (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christoffer Boe | Cast: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Johanne Louise Schmidt, Søren Pilmark
In een oud appartement doen enkele werklui een gruwelijke ontdekking. Achter een nepmuur bevinden zich drie gemummificeerde lichamen rondom een tafel, waaraan een vierde ontbreekt. Carl en Assad van afdeling Q moeten erachter zien te komen wie de personen zijn en wie er ontbreekt. Ze ontdekken al snel dat de vorige bewoners van het appartement verband houden met een berucht vrouwenziekenhuis op een geïsoleerd eiland waar gedwongen sterilisaties plaatsvonden.

Kvinden i buret (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mikkel Nørgaard | Cast: Nikolaj Lie Kaas, Per Scheel Krüger, Troels Lyby, Øyvind B. Fabricius Holm
Carl Mørck en Assad vormen een ietwat opmerkelijk duo. Ze werken bij de politie, voor de afdeling Q. Die houdt zich bezig met zaken die bijna verjaard zijn. Het duo raakt betrokken bij een zaak die al vijf jaar loopt, in verband met de vermissing van Merete. Al gauw bevinden Carl en Assad zich in de duistere uithoeken van Scandinavië, waar ze zoeken naar de psychopathische moordenaar. Maar de waarheid blijkt erger dan ze zich konden inbeelden.

Flaskepost fra P (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Hans Petter Moland | Cast: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Pål Sverre Valheim Hagen, Jakob Ulrik Lohmann
Er wordt een briefje gevonden in een fles die jaren in de oceaan gedreven heeft. Het briefje is moeilijk te ontcijferen, maar als een Deense onderzoeker van de Q-divisie het ontvangst, ontdekt hij dat het een hint is naar een oude zaak die nooit opgelost kon worden...

De fazantenmoordenaars (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mikkel Nørgaard | Cast: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Johan Philip Asbæk, David Dencik
In 1994 wordt een jonge tweeling aangetroffen in een zomerhuisje. Ze blijken op gruwelijke wijze vermoord te zijn. Een aantal aanwijzingen leidt in de richting van een groep studenten van een nabijgelegen kostschool. De zaak wordt echter gesloten wanneer een lokale buitenstaander schuld bekend en wordt veroordeeld voor de moorden. Wanneer de zaak 20 jaar later op het bureau van Carl Mørck belandt beseft hij al snel dat er iets vreselijks mis is. Als Carl en zijn assistent Assad op onderzoek gaan worden ze geleid door een oude noodoproep van een wanhopig meisje dat de geheimen van de moorden lijkt te kennen.

Closed Circuit (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: John Crowley | Cast: Kate Lock, Katherine Press, Patrick Warner, Ricky Nixon
Wanneer advocaten Martin (Eric Bana) en Claudia (Rebecca Hall), twee ex-geliefden, aan een dezelfde zaak worden verbonden dat gaat over een internationale terrorist worden hun loyaliteit getest en zetten ze hun levens op het spel.

NieuwsFilm

meest populair