Al deze grote filmreeksen hebben of krijgen óók series op streamingsdiensten

Al deze grote filmreeksen hebben of krijgen óók series op streamingsdiensten

Van het MCU tot Blade Runner.

Steeds vaker verschijnen er berichten online over filmfranchises die een live action-vervolg krijgen op het kleine scherm. Misschien wel het grootste voorbeeld is het Marvel Cinematic Universe met alleen al vorige jaar vier live action series die zich binnen dat universum afspelen.

Maar er verschenen al eerder series die een bestaande filmreeks op het kleine scherm uitbreiden. Denk aan de Ash vs. Evil Dead van de Evil Dead-reeks en Cobra Kai die de Karate Kid-reeks nieuw leven geeft met een tv-serie.

Maar bovengenoemde series maken niet echt deel uit van een franchise die doorlopend nieuwe films en series oplevert. Onderstaande reeksen doen dat wel, nu en in de toekomst.

Star Wars en The Lord of the Rings

Op Disney+ zien we komende jaren veel series die zich afspelen in de Skywalker Saga. Na The Mandalorian - de Iron Man-achtige opwarmer - en Boba Fett is de eerstvolgende serie Obi-Wan Kenobi. Deze serie start 25 mei op Disney+ en daarna volgen er nog veel meer. En wie weet verschijnen over een tijdje wel meer gewaagde producties.

Prime Video komt in september met een de prequelserie The Lord of the Rings: The Rings of Power. Deze speelt zich duizenden jaren voor de eerdere filmtrilogieën af en het zou waarschijnlijk gaaf zijn als er duidelijke hints zijn naar die reeksen.


MCU, DCEU en SMU

Sinds begin dit jaar heeft het DC Extended Universe een eigen serie met Peacemaker. Over een tijdje zie je op HBO Max meerdere spin-off series van The Batman, de bioscoopfilm die binnenkort verschijnt. In ieder geval de Penguin krijgt een eigen serie.

Het Marvel Cinematic Universe werd al benoemd. De reeks krijgt binnenkort al een vijfde live action serie met Moon Knight, terwijl de bioscoopfilms ook maar blijven komen. Dit jaar verschijnen sowieso de series Ms. Marvel en She-Hulk op Disney+.

Ook Sony's Spider-Man Universe krijgt series. De serie Silk is al in ontwikkeling.


Meer toekomstige film-/serie-universa

Opvallend is dat de Alien en Blade Runner-films, ooit gestart door Ridley Scott, live action spin-offs krijgen terwijl nieuwe films zeker niet zijn uitgesloten. De Alien-prequelserie verschijnt waarschijnlijk op Disney+ (in de States op Hulu) en recent werd de serie Blade Runner 2099 aangekondigd door Prime Video.

Apple TV+ gaat aan de slag met een of meer series in het MonsterVerse, bekend van de succesfilm Godzilla vs. Kong. In die reeks wordt er sowieso ook gewerkt aan een nieuwe film. HBO Max zou werken aan series binnen de Wizarding World van Harry Potter.

Wat zeg jij? Weet jij nog meer filmreeks die verbonden series hebben of krijgen? En vind jij dit een goede ontwikkeling?

NieuwsFilm

meest populair