Wat is die grote ramp in Marvel-film 'Eternals' nou eigenlijk?

Wat is die grote ramp in Marvel-film 'Eternals' nou eigenlijk?

Er wordt gerefereerd naar The Emergence. Maar wat is dat?

De trailer voor Eternals (check 'm hier!) van gisteren introduceerde weer een nieuwe apocalyptische bedreiging in het Marvel Cinematic Universe: 'the Emergence'. Maar wat is dat?

In de trailer leren we al het een en ander over de aanwezigheid van de Eternals in het Marvel-universum. Ze zijn er al ruim 7.000 jaar en hebben al die tijd de mensheid beschermd tegen de Deviants. We zien in de trailer zelfs een paar Deviants voorbijkomen. Maar goed, wat is nou eigenlijk die gebeurtenis waarnaar gerefereerd werd?

Wat is de Emergence?
Ajax legt in het begin van de trailer uit dat de terugkeer van de populatie van de helft van het universum "de noodzakelijke energie leverde voor de Emergence om te beginnen". Wat dat dan is legt ze niet uit in de trailer.

Maar op basis van wat we zien, kunnen het twee zaken zijn.

Allereerst zou het kunnen dat het gaat om de komst van de Deviants, de schurkachtige variant van de Eternals. Op de tweede plaats kan het gaan om de terugkeer van de Celestials, het oeroude kosmische ras dat zowel de Eternals als de Deviants geschapen had.

De trailer laat duidelijk zien dat beide rassen in de film zitten, maar het heeft er alle schijn van dat er verwezen wordt naar de Celestials. Dat zijn gigantische wezens; Knowhere bleek bijvoorbeeld in het hoofd van een overleden Celestial te zitten. En Ego was zo groot als een complete planeet.

We weten verder dat in de film de Eternals uit de schaduwen stappen en de mensheid actief beschermen, in het openbaar. De bedreiging die daarvan uit gaat, moet wel heel groot zijn. Aangezien de trailer er al op hintte dat de Eternals vaker gevochten hebben met de Deviants, lijkt de kans groter dat het iets te maken heeft met de Celestials, die op een heel ander machtsniveau verkeren - ze wisten heel volkeren en planeten uit, en wie weet dat ze dat nu ook met de Aarde willen?

NieuwsFilm

meest populair