Dit extreem gewelddadig boek wordt nog steeds verfilmd door grote regisseur

Dit extreem gewelddadig boek wordt nog steeds verfilmd door grote regisseur

Hollywood doet al jaren pogingen om dit boek te verfilmen, maar het lukte tot nu toe niet

In april kwam al naar buiten dat de meermaals voor een Oscar genomineerde scenarist John Logan (Gladiator, Skyfall) ingehuurd was om mee te schrijven aan het script van de langverwachte boekverfilming Blood Meridian.

Blood Meridian is een van de beste, maar ook beruchtste boeken van wijlen Pulitzer Prize-winnaar Cormac McCarthy, die ook het boek No Country For Old Men schreef.

In goede handen
John Hillcoat, die eerder McCarthy's boek The Road met succes verfilmde, is al langer verbonden aan het project als regisseur en producent, en dat lijkt nu nog steeds het geval te zijn.

Hillcoat werkte vorig jaar nog aan het script samen met McCarthy voor diens overlijden. Logan heeft nu de plek van McCarthy ingenomen.

Zegen van de schrijver
In een nieuw interview met Big Reader Bad Grades heeft Hillcoat nu aangegeven hoe het staat met de verfilming, waarin hij een aantal bijzondere feitjes vrijgaf.

Ten eerste liet Hillcoat weten dat hij en McCarthy enkele jaren lang drie tot vijf uur durende lunches hadden waarin ze de verfilming van het onverfilmbaar geachte boek bespraken.

Bruut verhaal
Na McCarthy's overlijden had Hillcoat een enorme hoeveelheid notities tot zijn beschikking om het script van de film vorm te geven. Een belangrijk hiervan die hij onthulde is dat de Judge, een personage met enorm lange monologen, een rol met minder dialoog krijgt in de film.



Het belangrijkste dat Hillcoat echter weggaf, is dat er nog steeds hard wordt gewerkt aan het script, en dat de preproductie in volle gang is. Binnenkort wordt er zelfs al besloten wie er in de wil mee moet gaan spelen.

In het verhaal volgen we de Kid, een 14-jarige jongen uit Tennessee die met een groep 'scalpjagers' een enorm bloedbad veroorzaakt onder de Indianen, en dit met een behoorlijk sadistisch plezier doen.

NieuwsFilm

meest populair