Jenna Ortega van Twitter af na choquerende AI-foto's: "Dit is echt ziek"

Jenna Ortega van Twitter af na choquerende AI-foto's: "Dit is echt ziek"

Oude kiekjes van haar als tiener worden nu aangepast op een verkeerde manier.

Jenna Ortega is pas 21 jaar oud, maar nu eigenlijk al niet meer de filmwereld uit te denken. De jonge actrice, o.a. bekend van horror-blockbusters als Scream en binnenkort weer te zien in Beetlejuice Beetlejuice, is nu echter van sociale media 'gepest'.

Ortega, die recentelijk nog in het nieuws kwam vanwege de keiharde R-rated muziekclip Taste, heeft besloten Twitter te verlaten. De reden hiervoor? Er doen AI naaktfoto's van haar de ronde op het internet, iets dat zij veel te ver vindt gaan.

Kritiek
De ster van de Wednesday-serie zegt er het volgende over: "Ik haat AI. Het zou gebruikt kunnen worden voor ongelofelijke dingen. Dat is geweldig en daar zouden we het bij moeten houden".

"Ik zie nu echter expliciete foto's van mij voorbijkomen. Kiekjes van toen ik nog een kind was worden daar nu voor gebruikt. Ik vind dat angstaanjagend, corrupt en verkeerd. Ik vind dit ziek en ik voel me hier slecht door. Dit is de reden waarom ik niet meer op Twitter te vinden ben".

Imago
Ortega vervolgt: "Er werd mij op jonge leeftijd verteld een Twitter-account aan te maken, op zo mijn imago wat op te bouwen. Ik heb het al eens verwijderd maar, nu ik deze neppe maar alsnog zeer choquerende foto's zie voorbijkomen, wil ik er geen deel meer van uitmaken".


Ook interessant
Deze choquerende scène is het meest gepauzeerde moment in 'The Godfather'
Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs over een scène in Wild Things, die behoorlijk vaak gepauzeerd werd. Dat artikel is hier terug te lezen. In... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair