Vin Diesel keert terug voor vierde 'Riddick'-film 'Furya'

Vin Diesel keert terug voor vierde 'Riddick'-film 'Furya'

In de film keert Riddick eindelijk terug naar zijn thuisplaneet.

Vin Diesel en regisseur David Twohy worden herenigd voor Riddick: Furya, het vierde deel in de actievolle scifi-reeks die begon met Pitch Black, de film die in 2000 Diesel als acteur op de kaart zette.

De wereldwijde verkoop van de film begint volgende week tijdens de European Film Market. In aanloop naar die gelegenheid zijn er al wat details over de film vrijgegeven.

In de nieuwe film zien we hoe Riddick eindelijk terugkeert naar zijn thuisplaneet Furya, een plek waar hij zich nauwelijks nog wat van herinnert. Riddick vreest dat de planeet volledig is vernietigd door de kwaadaardige Necromongers.

Riddick in het kwadraat
Op Furya treft hij andere Furyans aan die het opnemen tegen een nieuw vijand om hun bestaan te beschermen. Sommige van deze Furyans lijken meer op Riddick dan hij ooit had kunnen bedenken.

Twohy verfilmt een script dat hij zelf schreef. Diesel speelt de hoofdrol en produceert samen met Samantha Vincent.

In een verklaring liet Twohy het volgende weten over de stap om een vierde Riddick-film te maken:

"Onze grote schare fans heeft er jaren om gevraagd, en nu kunnen we eindelijk laten weten dat we gaan beginnen met Riddick: Furya. Mijn samenwerking met Vin en One Race loopt al 20 jaar en in die tijd hebben we drie films, twee videogames, een anime-film en motion-comics gemaakt. In deze nieuwe film zien we Riddick terugkeren naar zijn thuisplaneet, waar we eindelijk meer te weten komen over zijn oorsprong."



NieuwsFilm

meest populair