Weer een tegenvaller voor het DC Extended Universe

Weer een tegenvaller voor het DC Extended Universe

De studio zoekt naar de volgende Kevin Feige..

Het zat er al een beetje aan te komen, maar nu is het officieel: Walter Hamada verlaat DC films. Hamada zat sinds 2018 bij de studio en is verantwoordelijk voor grote hits als Aquaman en Joker, maar is niet in staat geweest om een coherent en verbonden universum te maken zoals Marvel heeft gedaan.

Het was volgens het voormalige contract van Hamada de bedoeling dat hij minstens nog door 2023 bij de studio zou blijven. De samenvoeging van Warner Bros en Discovery en de komst van nieuwe topman David Zaslav heeft hier echter een stokje voor gestoken, waardoor Black Adam nu officieel de laatste film is onder leiding van Hamada.

Hamada heeft een deal als producent afgewezen. De schrapping van Batgirl is hier grotendeels de reden voor, omdat die film onderdeel was van zijn visie voor DC-films met een gematigder budget.

Nieuwe Kevin Feige
Zaslav liet al snel merken dat DC een grote prioriteit voor hem is en hij zijn eigen Kevin Feige, het meesterbrein achter het Marvel Cinematic Universe, wilt om de films te overzien. Het was dus al gauw duidelijk dat Hamada niet lang meer onderdeel zou zijn van de studio, vooral toen er laatst al serieuze gesprekken waren met producent Dan Lin (It, The Lego Movie) om de rol van Hamada over te nemen.

Lin heeft uiteindelijk geweigerd, omdat hij met zijn eigen productiehuis Rideback al jaren gigantisch veel succes heeft geboekt en nu bezig is met de live-action Avatar: The Last Airbender serie voor Netflix.

De zoektocht naar deze nieuwe Kevin Feige is dus nog steeds in volle gang, maar in de tussentijd wordt de studio overzien door Michael de Luca en Pam Abdy. De Luca leek een sterke optie voor de positie. Zo is hij verantwoordelijk voor de nieuwe Constantine-film met Keanu Reeves, maar ook hij heeft het te druk met het overzien van het nieuwe Warner Bros Discovery.

De nieuwste DC-film is Black Adam, die nu in de Nederlandse bioscopen te zien is. Lees hier onze recensie van de film.

NieuwsFilm

meest populair