Hoofdrolspeler uit 'Gladiator' na twintig jaar weer terug in de arena

Hoofdrolspeler uit 'Gladiator' na twintig jaar weer terug in de arena

Russell Crowe brengt een bezoek aan zijn oude kantoor in Rome

"Ik laat de kinderen mijn oude kantoor zien," grapt Russell Crowe op Twitter. De topacteur uit de film Gladiator is op vakantie in Italië en staat voor het oude amfitheater, het Colosseum.

Zijn heldenrol in Gladiator is ruim twintig jaar geleden vastgelegd, maar de herinneringen blijven. Russell won destijds een Academy award voor zijn hoofdrol, als de generaal die terug vocht als gladiator.

Oude gladiator
Russel Crowe draagt een blauwe poloshirt. Zijn goed verzorgde baard oogt wit in de zon. Door zijn donkere lokken schemert het grijs door. Op de selfie staan zeven mensen vrolijk achter hem, terwijl de arena achter hen te zien is.

Russell Crowe, inmiddels 58 jaar, zou nu als gladiator waarschijnlijk minder goede resultaten behalen in de arena dan toen - die droge spieren heeft hij niet meer. Maar meer oudere acteurs hebben bewezen in no time topfit te kunnen zijn.

Nieuwe films
Russell Crowe is vrij actief gebleven in de filmindustrie. Zo kun je de Nieuw-Zeelandse acteur vinden in onder meer Thor: Love and Thunder, The Mummy en Unhinged. En wie weet, is hij nu in Rome om te proeven van een mogelijk vervolg.

De tweet op Twitter vind je hieronder.


NieuwsFilm

meest populair