Zit het grootste 'The Lord of the Rings'-mysterie straks in de serie van Prime Video?

Zit het grootste 'The Lord of the Rings'-mysterie straks in de serie van Prime Video?

Tom Bombadil zou in The Lord of the Rings: The Rings of Power kunnen zitten.

Midden-Aarde van J.R.R. Tolkien is een bijzonder rijke wereld, mooi opgebouwd vol verschillende wezens. Denk aan orcs, elfen, hobbits en veel meer. Maar onder hen bevindt zich ook Tom Bombadil, een van de grootste mysteries van de franchise.

Bombadil is een personage dat in de boeken het verhaal best even op weet te houden. Hij redt Merry en Pippin van de Old Man Willow in het Old Forest waar de Hobbits doorheen reizen. Tom blijkt geen mens, geen Hobbit en is ook geen deel van welk ander wezen in Midden-Aarde. Hij zegt misschien wel het oudste levende wezen in Midden-Aarde te zijn.

In de The Lord of the Rings-serie?
De vraag is natuurlijk of Tom Bombadil in de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power zit. Een van de mogelijkheden en daar is ook al heel wat over gespeculeerd, is dat Tom te zien is op een van de filmposters.

Tom Bombadil zou in elk geval kunnen verschijnen in de televisieserie van Prime Video. Hij leeft in Midden-Aarde op het moment dat de serie zich afspeelt, in de Tweede Era. En omdat hij in The Lord of the Rings voorkomt, is het in elk geval mogelijk dat hij verschijnt. Amazon heeft die rechten namelijk in handen.

Tom is een beetje zoals Yoda in Star Wars. Tolkien gaf bewust weinig informatie over hem en liet zijn oorsprong een groot mysterie.

Zou Tom bijvoorbeeld een Ainur zijn, een van de engelachtige wezens die Midden-Aarde gevormd hebben? Of is hij Eru Ilúvatar zelf, de God van dit universum, vermomd als mens? Dat zullen we nooit horen, maar The Rings of Power zou enorm aan fans tegemoet komen door hem in elk geval te laten zien.

Een van de posters laat een smerige hand zien, met een appel in zijn hand. Amazon laat weten dat hij The Stranger is, een van de centrale mysteries. Wellicht zou hij Tom kunnen zijn? Dat is in elk geval waar over gespeculeerd wordt. Hieronder de poster:


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair