Pijnlijke dag in verschiet voor Netflix-abonnees: deze films verdwijnen

Pijnlijke dag in verschiet voor Netflix-abonnees: deze films verdwijnen

28 februari is bijltjesdag.

28 februari wordt een pijnlijke dag voor Netflix. Die dag neemt de streamingdienst namelijk afscheid van een aantal best toffe films. We zijn in de verwijderlijst gedoken en zetten de meest opvallende titels die eind deze maand verdwijnen voor je op een rij.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Bekijk de afbeeldingRegie: Guy Ritchie | Cast: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Statham
Vier jongens raken in de problemen als ze in de schulden komen bij een beruchte crimineel. Als ze horen dat hun buren van plan zijn om een groep drugs-telers te overvallen, besluiten ze hen voor te zijn.

Hancock (2008)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Berg | Cast: Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman, Jae Head
Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft.

Legends of the Fall (1994)
Bekijk de afbeeldingRegie: Edward Zwick | Cast: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond
Drie broers groeien op in Montana. Hun vader, een voormalige cavalerie-officier, heeft het leger de rug toegekeerd omdat hij niets te maken wil hebben met het bloedvergieten en de exploitatie van indianen. Het gezin worstelt om het hoofd boven water te houden in de woelige periode tussen 1900 en 1960. Onderlinge strijd tussen de broers, met name om de verloofde van de jongste broer, drijft het gezin uitee

The Pursuit of Happyness (2006)
Bekijk de afbeeldingRegie: Gabriele Muccino | Cast: Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Brian Howe
Chris Gardner (Will Smith) heeft elke maand moeite om de eindjes aan elkaar te knopen voor zichzelf en zijn 5-jarige zoon (Jaden Smith). Hij verliest zijn baan, zijn huis en kan geen kant meer op. Dan wordt hij aangenomen als stagiair bij een effectenhandelaar. Chris en zijn zoon gaan door diepe dalen op jacht om de droom, een beter leven voor zijn twee, waar te maken....

The Karate Kid (1984)
Bekijk de afbeeldingRegie: John G. Avildsen | Cast: Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue, Martin Kove
Daniel LaRusso verhuist met zijn moeder naar Californie waar hij stapelverliefd wordt op een meisje. Wanneer zij echter door een lokale jeugdbende in elkaar geslagen wordt, vraagt hij Mr. Miyagi, een oude meester in de vechtsporten, om hem karatelessen te geven.

The Green Hornet (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Michel Gondry | Cast: Seth Rogen, Jay Chou, Cameron Diaz, Tom Wilkinson
Britt Reid (Seth Rogen) is een playboy en een krantenmagnaat. Overdag leeft Britt een normaal leven, maar als de nacht aanbreekt wordt hij een superheld, namelijk 'The Green Hornet', een identiteit die Britt zichzelf gegeven heeft, om zo de misdaad te bestrijden. De enige mensen die weten over Britt's geheime identiteit zijn zijn secretaresse en de officier van justitie. Britt onderneemt een missie, samen met zijn bediende, de martial arts-expert Kato, om de ondergang van hun stad tegen te gaan. Omdat de mensen in de stad denken dat 'The Green Hornet' zelf een misdadiger is, gaat dit niet altijd even gemakkelijk...

The Karate Kid, Part III (1989)
Bekijk de afbeeldingRegie: John G. Avildsen | Cast: Ralph Macchio, Pat Morita, Robyn Lively, Thomas Ian Griffith
De gemene karatemeester Kreese die negen maanden geleden door de oude Mr. Miyagi vernederd werd, zint nog steeds op wraak. Hij heeft zijn bedrijf overgelaten aan zijn rijke, gewentenloze vennoot Terry Silver, die hem belooft Miyagi en diens leerling Daniel voorgoed uit te schakelen. Daniel en Mr. Miyagi leiden intussen in Okinawa een rustig leventje als exploitanten van een bonsai-winkeltje. Mike Barnes, een mannetje van Silver, daagt Daniel uit tot een gevecht

Anastasia (1997)
Bekijk de afbeeldingRegie: Don Bluth, Gary Goldman | Cast: Meg Ryan, John Cusack, Kelsey Grammer, Christopher Lloyd
De magiër Raspoetin spreekt een vloek uit over de Romanov-dynastie: de Russische Revolutie volgt. Ternauwernood ontsnapt Anastasia (de 8-jarige dochter van de Tsaar) door toedoen van Dimitri. 10 jaar later ontmoeten zij elkaar weer en worden verliefd.

Cold Mountain (2003)
Bekijk de afbeeldingRegie: Anthony Minghella | Cast: Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger, Eileen Atkins
Wanneer de Zuiderlijke soldaat Inman tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog gewond raakt, besluit hij te deserteren en aan een gevaarlijke reis te beginnen naar zijn geboortedorp. Hij hoopt hier herenigd te worden met zijn liefje Ada, die alles op alles moet zetten om te overleven in deze zware tijden. Ze krijgt hulp van Ruby, die Ada helpt bij het runnen van haar boerderij.

How to Lose a Guy in 10 Days (2003)
Bekijk de afbeeldingRegie: Donald Petrie | Cast: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Kathryn Hahn, Annie Parisse
Als columniste voor het trendy tijdschrift Composure krijgt Andie Anderson (Hudson) de opdracht om uit de eerste hand te beschrijven hoe je van een man kunt afkomen... binnen 10 dagen! Andie's doelwit, de gewilde vrijgezelle reclamejongen Benjamin Barry (McConaughey), gaat ondertussen de weddenschap aan dat hij iedere willekeurige vrouw om zijn vinger kan winden... binnen 10 dagen.

The Truman Show (1998)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Weir | Cast: Jim Carrey, Laura Linney, Noah Emmerich, Natascha McElhone
Het leven van de vriendelijke Truman klopt aan alle kanten, wat niet verwonderlijk is, want hij is 24 uur per dag wereldwijd op TV te zien als hoofdpersoon in zijn eigen soap. Trumen heeft er geen idee van dat zijn hele wereld verzonnen is en dat alle mensen om hem heen acteurs zijn.

NieuwsFilm

meest populair