Netflix betaalde dit ongelofelijke bedrag voor een nieuwe franchise

Netflix betaalde dit ongelofelijke bedrag voor een nieuwe franchise

Een half miljard dollar.

Netflix kocht vorig jaar de rechten op alle werken van de beroemde schrijver Roald Dahl. In een bericht onthult The Daily Mail hoeveel geld de streamingdienst neergeteld heeft in de deal.

Volgens hem heeft de Amerikaanse streamingreus een half miljard dollar, omgerekend 442 miljoen euro, betaald voor de rechten op de boeken. Daarmee mag Netflix alle boeken van Dahl tot films of televisieseries vermaken.

Deal met de familie van Roald Dahl
Het bedrag werd onthuld via nieuw ingediende documenten rond RD Payments Limited, een bedrijf dat in 2017 opgezet werd en waarvan Luke Kelly (de kleinzoon van de schrijver en halfbroer van Sophie Dahl) de directeur is.

Aandeelhouders zijn Dahls' weduwe Felicity (83), Ophelia Dahl (zijn 57-jarige dochter uit zijn eerste huwelijk) en een aantal andere familieleden. Allen en vooral ook de kleinkinderen van Dahl zullen voordeel halen uit de deal met Netflix.

Dat de streamingdienst de rechten kocht is niet heel gek gezien de populariteit van de werken van de schrijver. Z'n boeken werden 300 miljoen keer verkocht en zijn in 63 talen te lezen. De bekendste werken van Roald Dahl zijn vermoedelijk Sjakie en de chocoladefabriek, Matilda en De Heksen.

NieuwsFilm

meest populair