Harry Potter is grote inspiratie geweest voor deze Marvel-films

Harry Potter is grote inspiratie geweest voor deze Marvel-films

En wel bij het aantrekken van Tom Holland als Spider-Man.

Het blijkt dat Marvel Studios goed heeft gekeken naar de Harry Potter-films. En dan wel voor het casten van de acteur die Spider-Man moest gaan spelen in het Marvel Cinematic Universe. Uiteindelijk werd dat in juni 2015 de toen 19 jarige Tom Holland. Marvel Studios-baas Kevin sprak erover met FilmIsNow.

"Een van de redenen waarom we wilden dat hij zo jong mogelijk was, is dat we de middelbare schooljaren wilden verkennen," aldus Feige. "En net zoals de Harry Potter-franchise deed, is elk boek een jaar op school. Het eerste idee was, we hebben een 'sophomore year', een 'junior year' en een 'senior year' en daar hebben we ons aan gehouden."

"Hij heeft geweldige avonturen beleefd gedurende die jaren. Far From Home eindigde een beetje in het midden van alles, en No Way Home is echt zijn laatste jaar," voegde de Marvel Studios-baas toe.

Grootste klap tijdens zijn 'senior year'
"En zijn laatste jaar, wanneer hij aan het uitzoeken is wat hij met zijn leven wil doen en waar hij, MJ en Ned samen willen gaan studeren, valt natuurlijk precies samen wanneer Mysterio zijn identiteit onthult. Het ergst mogelijke gebeurt. Het enige wat hij echt wil is zijn laatste jaar beginnen en een normale jeugd hebben," zei Feige over zijn laatste jaar in Spider-Man: No Way Home.

Hoe het avontuur voor Peter Parker verdergaat zien we in Spider-Man 4 die ondertussen in ontwikkeling is bij Sony Pictures en Marvel Studios.

NieuwsFilm

meest populair