Keert dit dode 'Doctor Strange'-personage terug als schurk?

Keert dit dode 'Doctor Strange'-personage terug als schurk?

Dat zou pas wat zijn!

Na slechts één solofilm, weet Doctor Strange al veel aandacht te trekken binnen het Marvel Cinematic Universe. Een van de achtergrondpersonages zou een interessante rol kunnen spelen in toekomstige films.

In Doctor Strange zie je op de achtergrond niemand minder dan Daniel Drumm voorbijkomen. Hij heeft echt nauwelijks een significante rol in de film, maar wel een rijke achtergrond en zou heel gevaarlijk kunnen blijken voor Stephen Strange.

Grote schurk?
Het MCU liet Drumm zien als een van de beschermers van het New York City Sanctum Sanctorum. Als Kaecilus aankomt, weet die Daniel snel te overmeesteren en te doden en wordt Strange gedwongen het Sanctum te beschermen. Het lijk van Drumm wordt vervolgens naar Kamar-Taj gebracht.

In de comics begint zijn reis daarna. De ziel van Daniel Drumm wordt namelijk verbonden aan die van zijn tweelingbroer Jericho, waarna hij het vermogen ontwikkelt om lichamen over te nemen.

Als Doctor Voodoo is Jericho een machtige tovenaar en wordt hij zelfs de Sorcerer Supreme met het Eye of Agamotto. Maar als Jericho gedood wordt, besluit Daniel wraak te nemen op Strange. Het zou heel goed kunnen dat het MCU ervoor kiest ook zo'n verhaallijn te volgen, vooral omdat hij een van de grotere tegenstanders was in de comics.

NieuwsFilm

meest populair