Netflix weet weer een franchisefilm binnen te slepen: ditmaal komt horror exclusief naar de streamingdienst

Netflix weet weer een franchisefilm binnen te slepen: ditmaal komt horror exclusief naar de streamingdienst

Texas Chainsaw Massacre komt naar Netflix.

Toch verrassend nieuws rond een nieuwe vangst van Netflix. De streamingdienst heeft de wereldwijde rechten van Legendary Pictures gekocht voor de Texas Chainsaw Massacre-film.

Het is natuurlijk niet voor het eerst dat Netflix en Legendary samen een deal gesloten hebben. Eerder werkten ze samen aan Enola Holmes, een film die vorig jaar op Netflix gelanceerd werd en een grote hit bleek te zijn. De hoop is dat dit succes nu dunnetjes overgedaan kan worden.

Nieuwe Chainsaw Massacre
De nieuwe film is een voortzetting van de klassieker van Tobe Hooper uit 1974 en omvat de terugkeer van Leatherface. Volgens de officiële synopsis is het de "herintroductie van een van de meest iconische schurken uit het horrorgenre aan een heel nieuwe generatie."

Duidelijk is dat men hoopt hiermee een heel nieuwe franchise te lanceren. Hoeveel geld er met de aankoop van Netflix gemoeid is gegaan, is niet bekend.

Het laat wel weer zien dat Netflix heus niet alleen zelf nieuwe content wil ontwikkelen. In plaats daarvan gaat men ook uit van de overname van producties van andere studio's.

NieuwsFilm

meest populair