Oscarwinnaar Christian Bale gaat opnieuw voor een extreme rol

Oscarwinnaar Christian Bale gaat opnieuw voor een extreme rol

Opnieuw een wilde rol voor de topacteur.

Christian Bale heeft zijn naam als acteur en producenten verbonden aan de film The Church of Living Dangerously. De film is gebaseerd op David Kushners gelijknamige Vanity Fair-artikel, dat door Charles Randolph in scriptvorm wordt gegoten.

Bale zal de rol spelen van John Lee Bishop, een getrouwde pastoor van The Living Hope Church, die zó populair was dat hij een enorme voormalige supermarkt kon vullen met volgelingen.

Bishop stond er tevens om bekend dat hij opgroeide rond vechtclubs, bijna aan stukken werd gescheurd door een Bengaalse tijger tijdens een dienst, een affaire had met een medewerker van zijn kerk en ook nog eens verslaafd was aan pijnstillers en alcohol.

Heftig verhaal
Toen zijn zoon verslaafd raakte aan meth en heroïne, besloot hij in plaats van in te grijpen zelf mee te doen met deze verslaving, wat uiteindelijk leidde tot drugssmokkel voor een Mexicaans kartel en een gevangenisstraf van vijf jaar. De eerder genoemde zoon wist zijn vader uiteindelijk weer op het rechte pad te krijgen.

New Regency heeft de filmrechten van het artikel en de levensrechten van vader en zoon Bishop gekocht. Ellen Goldsmith-Vein en Eric Robinson produceren de film.

NieuwsFilm

meest populair