Marvel Studios doet de Hulk volledig tekort na 'Avengers: Endgame'

Marvel Studios doet de Hulk volledig tekort na 'Avengers: Endgame'

Hij lijkt ineens vergeten te zijn.

De trailer van Marvel-film Eternals laat zien dat het verhaal opgehangen is aan de Snap van de Hulk in Avengers: Endgame. De film laat zien dat Marvel Studios nog altijd wat opmerkelijk omgaat hiermee.

Vijf jaar nadat Thanos de helft van al het leven in het universum uitgeroeid had met de Snap, herstelde de Hulk al het leven met zijn eigen versie hiervan. Dat was behoorlijk heldhaftig, en de Snap had grote gevolgen voor de Hulk zelf en de hele wereld.

De Hulk eren?
De Hulk bleef - mogelijk permanent - gewond achter, met een fors beschadigde arm. De Aarde verwerd verder tot chaos, waarbij mensen vluchtelingen werden en de wereld geteisterd werd door een gigantische geopolitieke crisis.

Maar opmerkelijk genoeg eert het MCU het personage Hulk niet of nauwelijks.

Al in Spider-Man: Far From Home hoorden we hoe de helden die de Aarde gered hadden en mensen teruggebracht hadden, geëerd werden. Maar de Hulk kreeg niet kleinste beetje eer, zelfs niet tussen de lange eerbetonen aan de Avengers. Bruce Banner (of Smart Hulk) werd eigenlijk nauwelijks genoemd, waarmee het erop lijkt dat zijn rol in de gebeurtenissen rond de Snap niet echt bekend is.

En dat wordt voortgezet met Eternals, waarin we Ajax horen zeggen dat "de mensen van deze planeet iedereen terug brachten". De zin refereert ook weer niet naar de Hulk, waarmee hij misschien niet genoeg eer krijgt.

NieuwsFilm

meest populair