Michael B. Jordan komt met remake van 'The Thomas Crown Affair'

Michael B. Jordan komt met remake van 'The Thomas Crown Affair'

De populaire acteur is naarstig op zoek naar een nieuwe franchise.

Michael B. Jordan zal niet alleen de hoofdrol spelen in een nieuwe versie van The Thomas Crown Affair, maar nu is er ook een scenarist gevonden. Wes Tooke is namelijk door MGM ingehuurd om het script te schrijven.

Het betreft de derde keer dat een Thomas Crown-film wordt gemaakt. De oorspronkelijke film met Steve McQueen en Faye Dunaway stamt uit 1968 en in 1999 werd een remake gemaakt met Pierce Brosnan en Rene Russo. Die versie bracht wereldwijd 124,3 miljoen dollar op, tegenover een budget van 48 miljoen dollar.

Drie keer is scheepsgerecht?
Al deze films gaan over Thomas Crown, een miljardair die een schilderij steelt uit een kunstgalerij en achtervolgd wordt door een onderzoeker van een verzekeringsmaatschappij. Uiteindelijk worden de twee verliefd op elkaar. MGM wil de film blijkbaar héél graag maken, zeker gezien de betrokkenheid van Jordan.

Tooke is ondertussen een van de meest gewilde scenaristen in Hollywood. Hij werkte eerder als scenarist/uitvoerend producent aan dramaserie Colony en deed datzelfde voor WOII-epos Midway. Ook produceerde hij Amazons comedy-serie Jean-Claude Van Johnson. Naast Thomas Crown werkt hij ook aan een nieuwe monsterfilm voor Universal Pictures, waarin Channing Tatum de hoofdrol zal spelen.

Het is nog onduidelijk wanneer we de nieuwe Thomas Crown Affair kunnen verwachten.

NieuwsFilm

meest populair