Nieuwe Stanley Kubrick-film 'Lunatic at Large' in de maak

Nieuwe Stanley Kubrick-film 'Lunatic at Large' in de maak

De niet gemaakte film Lunatic at Large komt er toch.

De grote vraag is of Stanley Kubrick zelf ook blij wordt van dit nieuws. Het gaat echter wel gewoon gebeuren. De door Kubrick niet gemaakte film Lunatic at Large gaat namelijk nog dit jaar in productie.

In 1999 overleed de bejubelde filmmaker en na zijn dood werden er drie script gevonden die Kubrick dus niet zelf heeft verfilmd. Eén daarvan heet Lunatic at Large en de opnames staan volgens Variety gepland voor de herfst van dit jaar.

Lunatic at Large in de maak
Het zijn producenten Bruce Hendricks en Galen Walker die de rechten kochten van het script. Het is onbekend waar het verhaal over gaat. Een verder weinig onthullende omschrijving is er wel.

"Het is een film noir-thriller die recht doet aan eerdere samenwerkingen tussen Kubrick en zijn frequente medewerker, scenarioschrijver Jim Thompson," aldus de producenten.

"De mogelijkheid om een ​​Stanley Kubrick-project na zoveel jaar op het scherm te brengen, is een droom die uitkomt," zei Walker in een verklaring. "We kijken ernaar uit om een ​​film te maken die aansluit op zijn unieke stijl en visie."

Eerder trachtte Hollywood het niet verfilmde script van Napoleon te maken. De laatste keer dat daar iets over werd vernomen was dat HBO een miniserie zou maken, samen met No Time to Die-regisseur Cary Fukunaga. Dat was in 2016. Sindsdien is het stil.

NieuwsFilm

meest populair