Meerdere easter eggs naar Kerstklassiekers in 'Christmas Chronicles 2'

Meerdere easter eggs naar Kerstklassiekers in 'Christmas Chronicles 2'

Hoeveel heb jij er geteld?

Afgelopen week debuteerde The Christmas Chronicles 2 op Netflix waarin (de afscheid nemende?) Kurt Russel opnieuw de rol van de Kerstman vertolkt die wederom zijn Kerstfeest moet zien te redden met hulp van de inmiddels opstandige tiener Kate (Darby Camp).

De oplettende kijker heeft vast al in de gaten gehad dat regisseur Chris Columbus meerdere verwijzingen naar andere films in zijn sequel heeft gestopt en we noemen ze hieronder voor je op. LET OP! SPOILERS!

Elf vs. Bad Santa
Kate en haar nieuwe vriendje Teddy krijgen een rondleiding door Santa's Village waar de kleine elfjes werkzaam zijn. Eentje daarvan genaamd Belsnickel Julian Dennison heeft plannen om het Kerstfeest te verpesten.

In het dorpje staat onder andere het bioscoopje Polaris Cinema waar een poster hangt voor de hartverwarmende familiefilm Elf (2003) die gratis gedraaid wordt. Deze vertelt het verhaal van Will Ferrell die als klein jongetje wordt geadopteerd en opgevoed tussen de elfen.

Wanneer Belsnickel de elfen echter blootstelt aan een stof die hen maniakaal maakt, richten ze grote schade aan en verandert de poster in die van de R-rated comedy Bad Santa, eveneens uit 2003 met Billy Bob Thornton als een vloekende, zuipende en bovenal stelende Kerstman.

Nadat de 'eind-goed-al-goed' climax aanbreekt, verschijnt de poster van Elf weer terug. Een belangrijk thema in die film was uiteraard het belang van Kerstmis en de kracht van geloof en dat wordt hier subtiel erkend.

Bekijk de afbeelding
Home Alone
Santa en Kate worden door de slechte Belsnickel teruggestuurd in de tijd naar 1990. Nadat ze stranden op een luchthaven als hun tijdreismachine zonder batterijen komt te zitten, worden plots alle vluchten geannuleerd.

Santa probeert de vakantiegangers wat in de Kerstsfeer te brengen wanneer hij een woordenwisseling opmerkt aan de balie. Een uitzinnige vrouw krijgt een gratis hotel aangeboden, maar schreeuwt op vertrouwde toon: "Ik wil geen gratis hotel, ik wil NU een vlucht naar Chicago"!

Hoewel de vrouw niet roodharig is, maar blond, is zij een overduidelijke knipoog naar het personage van Catherine O'Hara in de klassieker der klassiekers Home Alone. De overeenkomst met het releasejaar 1990 en het feit dat beide titels gemaakt zijn door Columbus, lijkt genoeg bewijs.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair