3 gave DC-films die nu gewoon op Netflix staan!

3 gave DC-films die nu gewoon op Netflix staan!

Superman, Batman... Ze zijn gewoon te zien op Netflix.

Een paar dagen geleden gaven we drie Netflix-tips voor Marvel-films en nu werpen we een blik op de films van DC op Netflix. Of ze allemaal even gaaf en / of goed zijn, is uiteraard ook aan jou!

Batman Begins (2005)

Regie: Christopher Nolan | Hoofdrollen: Christian Bale, Liam Neeson en Katie Holmes

Nadat succesvol enkele Marvel-films verschenen rond X-Men en Spider-Man trachtte ook Warner Bros. weer nieuw leven te blazen in hun DC-films.

Na de flop Catwoman wist Christopher Nolan, toen bekend van Memento (2000) en Insomnia (2002), succesvol een introductiefilm over Batman te maken. Het bleek de start van één van de geliefdste filmtrilogieën ooit. Ook de twee vervolgfilms vind je gewoon op Netflix.



Superman Returns (2006)

Regie: Bryan Singer | Hoofdrollen: Brandon Routh, Kevin Spacey en Kate Bosworth

Waar Nolan slaagde in een Batman-revival was dit niet het geval voor Bryan Singer, weggekaapt bij de X-Men franchise, met Superman. Zijn film werd goed ontvangen, maar er was kritiek op de speelduur van 2,5 uur en het mager aantal actiescènes.

Financieel presteerde de film ondermaats en de vervolgplannen verdwenen naar het ronde archief. Verleden jaar keerde hoofdrolspeler Brandon Routh terug als Superman in de Arrowverse-crossover Crisis on Infinite Earths.



Man of Steel (2013)

Regie: Zack Snyder | Hoofdrollen: Henry Cavill, Michael Shannon en Amy Adams

Vele jaren na Superman Returns kreeg Zack Snyder de kans om Superman naar het witte doek te brengen. Snyder was al succesvol met de films Dawn of the Dead en 300 en het geliefde Watchmen.

Zijn poging met Man of Steel werd wel een succes en dat kwam door de prima casting van Henry Cavill als Superman en juist flink wat actie met dezelfde personages uit Richard Donners Superman II uit 1980. Het gevolg was het DC Extended Universe waarin Man of Steel 2 nog moet verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair