3 keiharde oorlogsfilms die gewoon op Netflix staan

3 keiharde oorlogsfilms die gewoon op Netflix staan

Veel oorlogsfilms met de nodige actie op Netflix.

Er staan de nodige oorlogsfilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder drie (keiharde) oorlogsfilms die zeker de moeite waard zijn!

Sobibor (2018)

Regie: o.a. Konstantin Khabensky | Hoofdrollen: Konstantin Khabenskiy, Christopher Lambert en Mariya Kozhevnikova

Deze Russische oorlogsfilm gaat over het Duitse vernietigingskamp Sobibor in Polen. De film komt van de acteur / regisseur Konstantin Khabensky en heeft een rol voor Christopher Lambert. We zien een waargebeurd verhaal over een gevangen genomen Russische soldaat die in het kamp een opstand weet te starten die door heel Europa leidt tot succesvolle ontsnappingen uit andere kampen.



Rescue Dawn (2006)

Regie: o.a. Werner Herzog | Hoofdrollen: Christian Bale, Steve Zahn en Jeremy Davies

Dit oorlogsdrama van Werner Herzog is gebaseerd op zijn eigen documentaire Little Dieter Needs to Fly uit 1997. Met een hoofdrol voor Batman-held Christian Bale zien we hoe een Amerikaanse straaljagerpiloot tijdens de Vietnamoorlog boven Laos wordt neergehaald en in een gevangenenkamp terechtkomt. Met een groep medegevangenen probeert hij te ontsnappen.



Riphagen (2016)

Regie: o.a. Pieter Kuijpers | Hoofdrollen: Jeroen van Koningsbrugge, Kay Greidanus en Anna Raadsveld

Deze Nederlandse film (en later een uitgebreidere miniserie) van regisseur Pieter Kuijpers laat het leven zien van de Amsterdamse crimineel Dries 'Al Capone' Riphagen, gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge. De crimineel werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met de Duitsers en misbruikt het vertrouwen dat Joden in hem krijgen voor eigen gewin. Een verzetsstrijder opent de jacht op hem.



NieuwsFilm

meest populair