Producent 'Bohemian Rhapsody' maakt film over Michael Jackson

Producent 'Bohemian Rhapsody' maakt film over Michael Jackson

Shamome! Ook de King of Pop krijgt een biopic.

Deadline weet vandaag te melden dat de Oscar-winnende producent Graham King (The Departed, Bohemian Rhapsody) de rechten heeft bemachtigd om een film te maken over het leven van Michael Jackson. Ook alle muziek uit Jacksons catalogus wordt voor de film beschikbaar gesteld. De Oscar-genomineerde John Logan (Gladiator) zal het script schrijven voor Kings GK Films. Naar een regisseur wordt nog gezocht.

Volgens Deadline zal de film geen enkel onderdeel uit het omstreden leven van pop-icoon Jackson buiten beschouwing laten. Ook weten we dat zowat het hele leven van Jackson (hij overleed in 2009 op 50-jarige leeftijd) in de film wordt belicht.

Een omstreden leven
Jackson was als kind al een ster, maar werd op volwassen leeftijd een wereldwijd icoon. Zijn jeugd was echter allesbehalve makkelijk en in zijn latere leven moest hij zichzelf verdedigen tegen beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarigen, die geregeld bij hem thuis verbleven voor 'slaappartijtjes'.

De vraag is nu natuurlijk wie in hemelsnaam de rol van Michael Jackson zou kunnen spelen. Net als veel andere iconen is hij een volkomen uniek persoon, die met name qua uiterlijke veranderingen moeilijk zal zijn te casten.

NieuwsFilm

meest populair