Netflix voor het gerecht gesleept na vermeend achtergehouden van slechte cijfers

Netflix voor het gerecht gesleept na vermeend achtergehouden van slechte cijfers

Slechte cijfers doen aandeelhouders stappen nemen.

Verleden week onthulde Netflix dat er slechts 2,7 miljoen nieuwe abonnees bij waren gekomen, in plaats van de voorspelde 5 miljoen. In de States waren er netto zelfs ruim 100.000 opzeggende klanten. Het zorgde voor een waardedaling van zo'n 17 miljard in slechts één dag.

Nu een week later blijkt uit berichtgeving van The Hollywood Reporter dat die waardedaling is opgelopen tot 24 miljard in zeven dagen. Variety meldt dat bepaalde aandeelhouders gerechtelijke stappen tegen Netflix ondernemen. Ze beweren dat Netflix te lang de bepaalde slechte cijfers heeft achtergehouden en dat verschillende publieke documenten misleidend waren. Ook Netflix CEO Reed Hasting en CFO Spencer Neumann worden beschuldigd.

Nog steeds veel geld waard
Het aandeel stond afgelopen dinsdag op zo'n 307 dollar, met een totale waarde van $134,5 miljard. De waarde van het aandeel van Netflix is in negen jaar tijd overigens 33 keer over de kop gegaan, dus de vroege aandeelhouders zullen niet enorm schrikken van de terugval. De verwachting is dat het aandeel in 2020 naar de 380 dollar zal stijgen.

NieuwsFilm

meest populair