Dreun voor Netflix: in 24 uur 17 miljard minder waard

Dreun voor Netflix: in 24 uur 17 miljard minder waard

Streamingdienst verwerkt zware tik concurrentie.

Na jaren van succes liet Netflix eerder deze week weten dat er recent 130.000 leden hebben opgezegd in de States. Ook de groei bleek een stuk minder dan in eerdere perioden. De voornaamste redenen zouden prijsverhoging en concurrentie zijn. Nu is duidelijk hoeveel pijn het nieuws betekende op de beurs.

De waarde van Netflix is enkele uren na het slechtste nieuws met maar liefst 17 miljard dollar afgenomen. Dit is de grootse terugval in één dag ooit voor Netflix. De waarde van Netflix blijft nog altijd 142 miljard dollar.

Grote kans op betere cijfers
"Naar alle waarschijnlijkheid zal er groei zijn in het huidige kwartaal. Met grote terugkerende originele shows zoals Stranger Things, Orange Is the New Black, Money Heist en Mindhunter verwachten we weer een boost," aldus Tom Harring van Enders Analysis tegenover TheWrap.

Afgelopen periode verhoogde Netflix haar prijzen en met streamingdiensten van Amazon en Hulu is er al de nodige concurrentie. Ook de aangekondigde diensten van Disney, Apple en Warner Bros. lijken al hun impact te hebben.

NieuwsFilm

meest populair