Ook baalt Vaughn duidelijk van hoe Fox verder is gegaan met de frachise. "Toen ik het script voor Days of Future Past klaar had, zei ik, 'Ik denk echt dat het leuk zou zijn om iemand als Tom Hardy als de jonge Wolverine te casten, om daarna uiteindelijk alles bij elkaar te brengen," aldus Vaughn tegenover ComingSoon. "Fox las Days of Future Past en was van 'oh, dit is te goed! We doen deze nu!' En ik zei: "Wat ga je daarna doen? Vertrouw me, je kunt nergens heen.' Toen deden ze de Apocalypse ... Hollywood begrijpt het opbouwen niet. De bazen rijden 100 km per uur kijkend in hun achteruitkijkspiegel en ze begrijpen niet waarom ze crashen."
Reden voor vertrek van Vaughn bij X-Men
Na First Class (2011) zou Vaughn ook X-Men: Days of Future Past (2014) regisseren. Hij had zelfs een trilogie in gedachten: "Dat is een van de redenen waarom ik niet verder ben gegaan, omdat ze niet naar me luisterden. Mijn plan was First Class, daarna de tweede film met een nieuwe jonge Wolverine in de jaren 70. Om zo door te kunnen gaan met die personages uit mijn versie van X-Men. Je zou ze dus allemaal écht leren kennen. En mijn eindfilm zou Days of Future Past worden. Dat zou mijn nummer drie zijn, waarin ze allemaal samengebracht zouden worden... Want wat is er grootser dan McKellen en Michael en Stewart en James verenigen?"
Het verhaal van Vaughn klinkt een stuk beter dat wat we nu hebben gekregen. Z-Men: Apocalypse (2016) werd niet wat de meerderheid ervan verwachtte en nu wordt de franchise afgerond met X-Men: Dark Phoenix, een film die X-Men: The Last Stand (2006) reboot met de cast van Vaughn.
In 2016 toverde BossLogic Hardy nog om naar Wolverine:
Revised my Tom Hardy Wolverine piece, hope y'all like it #logan pic.twitter.com/RA4wOBG60V
-- BossLogic (@Bosslogic) 25 oktober 2016