Canal+ wil meer zijn dan louter filmkanaal

Filmzender Canal+ wil abonnees laten nadenken over de Europese immigratie- en integratieproblematiek. Dat doet de film- en betaaltelevisie 'door de maand oktober het thema 'De Lichten van Brindisi' mee te geven.

Zo wil het kanaal een eerste stap zetten om verder uit te groeien tot meer dan een filmkanaal alleen. Dat verkondigde programmadirecteur van Canal+ Benelux, W. Wallyn, donderdag tijdens de presentatie van de programmering voor het komende seizoen. Volgens Wallyn is het nog wel afwachten hoe de betalende abonnees het vinden. Hij verwacht dat Canal+ verder zal gaan met thematische onderwerpen. Het volgende thema zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met globalisering.

Alle elf Canal+ landen in Europa, in totaal dertig televisiezenders, doen mee en geven daaraan hun eigen invulling. Op 21 oktober staan alle zenders in de avonduren tegelijk in het teken van het thema, onder meer door gezamenlijke producties, een Europese korte filmcompetitie, en een gezamenlijk nieuwsmagazine.

Verder blijft het kanaal zich voornamelijk richten op de nieuwste filmhits, sport en series, die alleen voor de betalende abonnee zijn te zien.



NieuwsFilm

meest populair