Bioscoopfilms week 39: Detroit, Cargo & meer

Bioscoopfilms week 39: Detroit, Cargo & meer

Welke films draaien vanaf deze week allemaal in de bioscoop?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Detroit (2017)


Bekijk de afbeeldingRegie: Kathryn Bigelow | Cast: John Boyega, Will Poulter, Algee Smith, Jacob Latimore

Detroit laat zien hoe een inval op een ongelicenseerde bar in Near West Side in Detroit ontspoord. De situatie escaleert en de National Guard wordt ingeschakeld en dit is de start van de meest verwoestende straatrellen die ooit plaatsvonden in de States. De rellen eisten de levens van 43 mensen en meer dan 1000 mensen raakten gewond. Ook werden er zo'n 2000 gebouwen verwoest.

Lees de recensie van Detroit geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Detroit.

Vazante (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Daniela Thomas | Cast: Adriano Carvalho, Luana Nastas, Sandra Corveloni, Juliana Carneiro da Cunha

1821, Brazilië. Antonio is een slavenhandelaar die terugkeert naar zijn dure en indrukwekkende boerderij. Hij komt eenmaal thuis erachter dat zijn vrouw bij de geboorte van hun kind om het leven gekomen is. Daarom trouwt hij met het nichtje van zijn dode vrouw, Beatriz, een twaalfjarig kind. Maar als rusteloze man besluit hij het kleine meisje snel weer achter te laten en blijft zij alleen achter in een moeilijk huis. Bekijk de trailer van Vazante.

Walk with Me (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Marc Francis, Max Pugh | Cast: Benedict Cumberbatch, Brother Pháp De, Brother Pháp Dung, Thich Nhat Hanh

Walk with Me is een film over een gemeenschap van Zen Boeddhistische monniken en nonnen die hun levens gewijd hebben aan het zichzelf eigen maken van mindfullness en hun beroemde leraar Thich Nhat Hanh.

Lees de recensie van Walk with Me geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Walk with Me.

Die Mitte der Welt (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jakob M. Erwa | Cast: Bendix Hansen, Sarah Fuhrer, Louis Hofmann, Sabine Timoteo

Nadat hij de zomer met zijn beste vriend Kat doorbrengt om aan zijn familie te ontsnappen, keert Phil terug naar school. Daar begint hij zich vragen te stellen bij zijn gevoelens voor nieuwe klasgenoot Nicholas. Bekijk de trailer van Die Mitte der Welt.

Brad's Status (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mike White | Cast: Ben Stiller, Austin Abrams, Jenna Fischer, Michael Sheen

Een vader neemt zijn zoon mee voor een reeks bezoekjes aan verschillende universiteiten aan de oostkust van Amerika. Dan ontmoet hij een oude vriend die hem spijt doet voelen voor keuzes uit het verleden.

Lees de recensie van Brad's Status geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Brad's Status.

120 battements par minute (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robin Campillo | Cast: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adele Haenel, Jean-François Auguste

120 slagen per minuut. De gemiddelde snelheid waarmee het hart klopt. De protagonisten van 120BPM zitten vol passie over het strijden van de onverschilligheid die bestaat jegens AIDS.

Lees de recensie van 120 battements par minute geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van 120 battements par minute.

Cargo (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Gilles Coulier | Cast: Sam Louwyck, Gilles De Schrijver, Wim Willaert, Josse De Pauw

In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme berg schulden. Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde. William komt terug naar huis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad. En Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon. Cargo is het rauwe verhaal van een familie die tot de rand van de afgrond wordt gedreven. Bekijk de trailer van Cargo.

De vergeten krijgers (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Griselda Molemans | Cast: Daniel Cordus, Joyce Cordus, Wouter Neuhaus

Toen de Japanners Nederlands-Indië binnenvielen, vochten de kleinzonen van Afrikaanse krijgers voor de Nederlanders. Een onbekend verhaal dat zeker verteld moet worden. Bekijk de trailer van De vergeten krijgers.

NieuwsFilm

meest populair