TV-tips week 24: Transformers: Age of Extinction, Troy & meer

TV-tips week 24: Transformers: Age of Extinction, Troy & meer

Welke films raden we je komende week allemaal aan?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Billy Elliot (2000)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Stephen Daldry | Cast: Jamie Bell, Jean Heywood, Jamie Draven, Gary Lewis

Billy is een elfjarige jongen die zonder moeder samen met zijn vader, oudere broer en oma opgroeit in een Engelse mijnwerkersstad. Het is 1984 en de mijnen worden bedreigd met sluiting. Middenin deze uitzichtsloze situatie probeert Billy te kiezen voor een eigen toekomst. Bekijk de trailer van Billy Elliot.

The Shawshank Redemption (1994)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Frank Darabont | Cast: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler

Het is 1947. Andy Dufresne houdt vol dat hij onschuldig is aan de moord op zijn vrouw en diens minnaar, maar krijgt wel twee maal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij sluit vriendschap met een zwarte gevangene die spullen kan regelen, maar er zijn twee dingen die hem echt op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth Bekijk de trailer van The Shawshank Redemption.

Life of Pi (2012)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Ang Lee | Cast: Suraj Sharma, Irfan Khan, Ayush Tandon, Gautam Belur

Piscine Patelis een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo.

Lees de recensie van Life of Pi geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van Life of Pi.

The 13th Warrior (1999)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: John McTiernan | Cast: Antonio Banderas, Vladimir Kulich, Dennis Storhøi, Daniel Southern

Ver van zijn thuisland stuit de verbannen Ahmed op een bende woeste krijgers die worden aangevallen door nietsontziende wezens. Een oude waarzegger vertelt de krijgers dat zij hun ondergang tegemoet zullen gaan zonder een dertiende man. Bekijk de trailer van The 13th Warrior.

Troy (2004)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Wolfgang Petersen | Cast: Julian Glover, Brian Cox, Nathan Jones, Adoni Maropis

Het is 1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje, wordt verliefd op Helena, koningin van Sparta, en Helena gaat met hem mee naar Troje, zonder dat haar echtgenoot -koning Menelaos- dat weet. Dit zorgt er voor dat beide koninkrijken in oorlog met elkaar raken. Er vindt een bloedig slagveld plaats rond Troje. Achilles was de grootste held bij de Grieken, terwijl Hektor, de oudste zoon van de koning van Troje, de hoop van de inwoners van zijn stad was.

Lees de recensie van Troy geschreven door Kenji Stamet -

Bekijk de trailer van Troy.

The Book of Eli (2010)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Albert Hughes, Allen Hughes | Cast: Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis, Ray Stevenson

De film gaat over een man die alleen door Amerika trekt. Dit doet hij om een boek te beschermen waarin geheimen staan voor het redden van de mensheid, het einde van de wereld is namelijk nabij.

Lees de recensie van The Book of Eli geschreven door Evert de Vries -

Bekijk de trailer van The Book of Eli.

Transformers: Age of Extinction (2014)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Michael Bay | Cast: Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Nicola Peltz

Jaren na de grote veldslag in Chicago, is de mensheid hersteld. Transformers zijn nagenoeg van de Aarde verdwenen. Maar een kleine groep wetenschappers probeert hun eigen Transformers te maken, en gaan daarbij verder dan ze zelf kunnen beheersen. Tegelijk is er Cade Yeager, die een beschadigde Optimus Prime ontdekt, en hem repareert. Dan barst er een nieuwe epische strijd los tussen de Autobots en Decepticons, en ditmaal voegen zich ook de Dinobots bij het gevecht.

Lees de recensie van Transformers: Age of Extinction geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Transformers: Age of Extinction.


NieuwsFilm

meest populair