TV-tips week 18: Inglourious Basterds, The Terminator & meer

TV-tips week 18: Inglourious Basterds, The Terminator & meer

Welke films raden we je komende week allemaal aan?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Inglourious Basterds (2009)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Quentin Tarantino, Eli Roth | Cast: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, is een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi's. De groep die bij de vijand bekend staat als ´The Basterds´, moet angst zaaien door de nazi's op brute wijze te vermoorden. Ze stuiten op Shosanna Dreyfus en geheim agent Bridget Von Hammersmark, waarmee ze samen een missie zullen ondernemen om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.

Lees de recensie van Inglourious Basterds geschreven door John Baak -

Bekijk de trailer van Inglourious Basterds.

The Great Escape (1963)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: John Sturges | Cast: Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, James Donald

WO II. Een konvooi legervrachtwagens rijdt naar Stallag Luft North, een krijgsgevangenkamp in een woestijnachtig gebied. De vrachtwagens zitten vol officieren van het geallieerde leger, die allemaal slechts één gedachte in het achterhoofd hebben: ontsnappen. Na aankomst wordt de Britse kolonel Ramsey bij kampcommandant Von Luger ontboden. Die legt hem uit dat hij er niet moet aan denken te ontsnappen. Ramsey repliceert beleefd dat het de heilige plicht is van een officier om op z'n minst een poging te wagen. Bekijk de trailer van The Great Escape.

Fast & Furious 6 (2013)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Justin Lin | Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jordana Brewster

In het zesde deel van de Fast and Furious-franchise staan Dominic (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) en hun team opnieuw aan de verkeerde kant van de wet wanneer ze een grote overval plannen in de straten van Europa. FBI agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) zit hun echter op de hielen om deze misdaad voorkomen.

Lees de recensie van Fast & Furious 6 geschreven door Bart Snoek -

Bekijk de trailer van Fast & Furious 6.

The Terminator (1984)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: James Cameron | Cast: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton, Paul Winfield

Het jaar 2029, een computer genaamd Skynet vecht tegen het menselijke verzet, nadat het bijna de hele mensheid heeft vernietigd in 1997. Skynet heeft een manier gevonden om een paar van zijn strijders, Terminators, terug in de tijd te sturen. Bekijk de trailer van The Terminator.

Underworld: Evolution (2006)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Len Wiseman | Cast: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Tony Curran, Derek Jacobi

Na jarenlang tegen weerwolven te hebben gevochten, beseft Selene dat ze misleid is. Samen met Michael, een weerwolf/vampierhybride, trekt ze ten strijde tegen Marcus, koning van de vampiers, die de wereld wil overheersen samen met zijn broer. Bekijk de trailer van Underworld: Evolution.

Lucky Number Slevin (2006)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Paul McGuigan | Cast: Josh Hartnett, Bruce Willis, Lucy Liu, Morgan Freeman

Slevin (Josh Harnett) bewoont tijdelijk het appartement van zijn vriend Nick Fisher iIn New York. De onderwereld wordt geregeerd door The Boss (Morgan Freeman) en The Rabbi (Sir Ben Kingsley). Wanneer de zoon van The Boss wordt vermoord, vermoedelijk door handlangers van The Rabbi, besluit The Boss wraak te nemen. Hij schakelt de hulp in van de huurmoordenaar Goodkat (Bruce Willis). Goodkat bedenkt een plan om te voorkomen dat The Boss onmiddellijk verdacht wordt. Ze zoeken een stroman en het toeval wil dat de keuze valt op Nick Fisher. De handlangers van The Boss zien Slevin aan voor Fisher en nemen hem mee. The Boss stelt hem voor de keuze: zijn schuld van $96.000 aflossen of de zoon van The Rabbi vermoorden. Alsof dit allemaal nog niet erg genoeg is, zien de handlangers van the Rabbi Slevin vervolgens ook aan voor Nick Fisher. Vriend Nick blijkt ook een schuld te hebben bij The Rabbi. Al snel lijkt het voor Slevin onmogelijk om uit deze hopeloze situatie te ontsnappen....

Lees de recensie van Lucky Number Slevin geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Lucky Number Slevin.

Jane Eyre (2011)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Cary Fukunaga | Cast: Mia Wasikowska, Jamie Bell, Su Elliot, Holly Grainger

Jane Eyre is de zestiende verfilming van een gelijknamig boek uit 1847, dat geschreven werd door Charlotte Brontë. De film volgt het arme weesmeisje Jane Eyre dat wordt aangenomen als gouvernante bij de rijke Edward Rochester. Ze krijgt een warm welkom van Adle Varens, de wacht van Rochester. Als Rochester na een lange reis naar huis terugkeert, wordt hij ook verliefd op Jane. Op de dag die de mooiste uit Jane's leven had moeten zijn, onstaat er een schandaal rond Rochester, waardoor de gouvernante wegvlucht. De film, met onder andere Mia Wasikowska en Michael Fassbender in de hoofdrollen, werd positief beoordeeld. Op basis van 113 recensies scoort de film op RottenTomatoes een percentage van 84%. De lofzang voor deze verfilming van het boek is groot, en dan met name voor Wasikowska. Cary Fukunaga directs a fiery and elegant adaptation, while Mia Wasikowska delivers possibly the best portrayal of the title character ever.

Lees de recensie van Jane Eyre geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van Jane Eyre.


NieuwsFilm

meest populair