TV-tips: Boyhood, Harry Potter & meer

TV-tips: Boyhood, Harry Potter & meer

Welke films raden we je komende week allemaal aan?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Peter Jackson | Cast: Noel Appleby, Alexandra Astin, Sean Astin, David Aston

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met de Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige 'Ene Ring' te vernietigen. De legers van Gondor trekken ondertussen ook richting Mordor in de hoop daar definitief af te rekenen met Saurons legers.

Lees de recensie van The Lord of the Rings: The Return of the King geschreven door Ruben Heijloo -

Bekijk de trailer van The Lord of the Rings: The Return of the King.

Night at the Museum (2006)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Shawn Levy | Cast: Ben Stiller, Carla Gugino, Dick Van Dyke, Mickey Rooney

De gescheiden Larry Daley (Ben Stiller), heeft ondanks zijn vasthoudende pech in het leven, het gevoel dat er iets groots staat te gebeuren. Hoe groot, weet hij zelf ook niet, totdat hij met enige tegenzin een baan als nachtbewaker in het Historisch Museum accepteert. Al tijdens zijn eerste dienst wordt het hem duidelijk dat hij wel eens een cruciale rol in de wereldgeschiedenis kan gaan spelen. 's Nachts gebeuren er in het museum wel heel eigenaardige dingen. Iedereen en alles komt tot leven!
Met de wijze woorden "Don't let anything in or out!" en de hulp van het wassenbeeld van President Teddy Roosevelt (Robin Williams) probeert Larry de vechtende Romaanse gladiatoren en Amerikaanse cowboys weer op gelijke voet te krijgen en de rondrennende T-Rex bewijst voor eens en voor altijd waarom hij bekend staat als het gevaarlijkste roofdier ter wereld. Larry zal de samenzwering binnen het museum op moeten lossen om ervoor te zorgen dat de deuren niet voorgoed zullen sluiten....

Lees de recensie van Night at the Museum geschreven door Sara Madou -

Bekijk de trailer van Night at the Museum.

Michiel de Ruyter (2015)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Roel Reiné | Cast: Charles Dance, Rutger Hauer, Aurélie Meriel, Egbert Jan Weeber

Als de jonge Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden aangevallen wordt door Engeland, Frankrijk en de bisdommen Münster en Keulen, en er een burgeroorlog op het punt staat om uit te breken, kan slechts één man het sterkste wapen van het land leiden: de Duitse vloot: Michiel de Ruyter.

Lees de recensie van Michiel de Ruyter geschreven door Bart Snoek -

Bekijk de trailer van Michiel de Ruyter.

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Steven Spielberg | Cast: Dee Wallace, Henry Thomas, Peter Coyote, Robert MacNaughton

De 10-jarige Elliott woont samen met zijn moeder, zijn oudere broer Michael en zijn zusje in een buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott noemt het E.T. en verbergt hem in een kast op zijn kamer. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven, maar heeft toch heimwee naar zijn eigen planeet. Bekijk de trailer van E.T. the Extra-Terrestrial.

Kiss Kiss Bang Bang (2005)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Shane Black | Cast: Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan, Corbin Bernsen

Harry Lockhart is al bij al een geschikte vent. Hij is weliswaar een onbetekenend boefje, dat zich een weg door het leven baant op een gammele combinatie van slordige charme en misplaatst optimisme, maar hij wil eigenlijk wel goed doen. Alleen weet hij niet zo precies hoe eraan te beginnen. Aan Harry's voortdurende tegenslag komt een einde wanneer hij en zijn partner buiten de openingsuren hun "kerstinkopen doen" in een speelgoedwinkel in New York City en onderbroken worden doordat het alarm afgaat. Dat betekent moeilijkheden, zou je denken, maar wacht maar af. Bij zijn verwoede pogingen om aan de politie te ontkomen valt Harry onverwacht binnen op een auditie voor een Hollywood-detectivefilm en voor hij het goed en wel beseft stuurt de producer hem naar Los Angeles voor een cameratest. Harry komt terecht in de gevaarlijke wereld van hoeren, oplichters, losers en dromers. Hij vormt een team met zware jongen en privé-detective Perry van Shrike, bijgenaamd "Gay Perry," die hem op zijn test moet voorbereiden. Gay Perry is een keiharde, meedogenloze -- hoeft het nog gezegd -- homo. Hij heeft weinig geduld met Harry, die zijn acteertalent op de proef stelt door zich uit te geven voor een detective. Het lijkt alsof het noodlot er zich mee bemoeit als de dief-die-acteur-wil-worden-door-in-de-huid-te-kruipen-van-een-detective op zijn weg Harmony Faith Lane ontmoet, een would be actrice die zijn hulp best kan gebruiken.

Lees de recensie van Kiss Kiss Bang Bang geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Kiss Kiss Bang Bang.

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Chris Columbus | Cast: Richard Harris, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Saunders Triplets

Na het overlijden van zijn ouders wordt de jonge Harry Potter opgevoed door zijn oom Vervon en tante Perunia. Hij wordt slecht behandeld en heeft voortdurend ruzie met hun zoon Dudley. Op 11-jarige leeftijd krijgt hij een mysterieuze brief van de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. De man die de brief bracht vertelt Harry over zijn ware afkomst... Bekijk de trailer van Harry Potter and the Sorcerer's Stone.

Boyhood (2014)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Richard Linklater | Cast: Ellar Salmon, Patricia Arquette, Elijah Smith, Lorelei Linklater

Een uniek project dat zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt Richard Linklater met Boyhood tot in detail de jongensjaren van Mason (Ellar Coltrane). In dit coming-of-age verhaal zien we Mason letterlijk voor onze ogen opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha (Lorelei Linklater) en hun gescheiden ouders, Olivia (Patricia Arquette) en Mason Sr. (Ethan Hawke). Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen. Een prachtig, herkenbaar en hartverwarmend portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd.

Lees de recensie van Boyhood geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Boyhood.


NieuwsFilm

meest populair