Hong Kong Film Panorama

[header]Festival in het Filmmuseum met een selectie van recente films uit Hongkong[/header]Vorig jaar presenteerde het Filmmuseum voor het eerst een Hong Kong Film Panorama in samenwerking met het Hong Kong Economic and Trade Office en de Hong Kong International Film Festival Society. Wegens het succes van dit festival, dat een selectie recente Hongkong-films voor het eerst in de Nederlandse bioscopen bracht, is van 22 juni t/m 10 juli een tweede Hong Kong Film Panorama georganiseerd.

Ditmaal zijn naast nieuwe films ook enkele Hongkong-klassiekers te zien, waar onder Crime Story (1993) met Jackie Chan en Rouge (1987) met het in 2003 overleden Hongkong-idool Leslie Cheung. Ook vertoont het Film museum in Cinerama het epos dat tot de hoogtepunten in het martial arts-genre wordt gerekend: Once Upon a Time in China (twee delen: 1991 en 1992) van Tsui Hark, met steracteur Jet Li.

De recente films in het programma behoren tot uiteenlopende genres. Te zien zijn onder meer de animatiefilm McDull, Prince de la Bun (2004), Love Battlefield (2004) - een interessante cross-over tussen romantisch drama en harde misdaadfilm - en de lesbische romance Butterfly (2004). Beyond Our Ken (2004) - de titel verwijst naar de mannelijke barbiepop - toont popster Gillian Chung als wraakzuchtige exvriendin die met de nieuwe verovering van haar ex-geliefde samenzweert.

Openingsavond
Het festival opent op 22 juni in Filmmuseum Cinerama met de vertoning van de stijlvolle thriller One Nite in Mong Kok (2004) van Derek Yee. Deze film - over een huurmoordenaar en een prostituee die elkaars pad kruisen in Hongkong - won bij de Hong Kong Film Awards 2005 een prijs voor beste regie en beste scenario.

Meer info vind je hier



NieuwsFilm

meest populair