Grote namen voor 'Mouse Guard'-verfilming

Grote namen voor 'Mouse Guard'-verfilming

Een nieuwe 'The Jungle Book' in de maak.

The Hollywood Reporter meldt dat 20th Century Fox een film gaat maken over comic Mouse Guard van David Petersen en uitgever Archaia Studios Press. Er zijn grote namen betrokken.

Rogue One: A Star Wars Story en The Book of Eli-schrijver Gary Whitta zal verantwoordelijk zijn voor het script en Dawn of the Planet of the Apes en Cloverfield-kopman Matt Reeves zal optreden als de producent. Reeves heeft aangegeven geen interesse te hebben om de film te regisseren. Hij is op dit moment druk bezig met het afronden van War for the Planet of the Apes.

THR meldt dat Fox hoopt een live-action film te maken waarbij de personages tot leven komen via CGI. Zeg maar vergelijkbaar met Walt Disney's bijzonder succesvolle The Jungle Book. Reeves heeft uiteraard de nodige ervaring met visueel goed uitgewerkte CGI-personages.

In Mouse Guard trachten muizen te overleven in een harde wereld vol jagers. Daarom is de 'Mouse Guard' opgericht. Het zijn meer dan soldaten, ze zijn gidsen voor gewone muizen die op pad willen gaan. En ze verrichten hun werk met een enorme toewijding, zodat ze ook daadwerkelijk kunnen leven.



NieuwsFilm

meest populair