Veel sterke oneliners in 'Star Wars VIII' en wel of geen "opening crawl" bij 'Rogue One'?

Veel sterke oneliners in 'Star Wars VIII' en wel of geen "opening crawl" bij 'Rogue One'?

En check de gave "opening crawl" tijdens Star Wars Celebration.

Star Wars Celebration werd afgelopen zondag afgerond, maar toch nog even e.e.a. over de twee eerstvolgende Star Wars-films. Ten eerste sprak Mark Hamill positief over het script voor Star Wars VIII en daarnaast werd er gesproken over de "opening crawl" (de inleidende tekst) die mogelijk wel of niet zou verschijnen voorafgaand aan Rogue One: A Star Wars Story.

Ten eerste Hamill over de dialogen in VIII. Volgens Entertainment Weekly zijn deze zo goed dat de tekst "May the Force be with you" wordt overschaduwd. "Ik las Star Wars VIII gisteren opnieuw en daar zitten dialogen in waarvan ik denk dat ik deze vast weer tegenkom op een T-shirt," aldus Hamill tijdens de Celebration in Londen. "Rian Johnson is geweldig. Hij heeft zoveel nieuwe oneliners bedacht."

En dan nog de openingstekst die standaard voor elke Star Wars-film verschijnt. Er werd gevraagd of deze ook te zien is voorafgaand aan Rogue One, de eerste film in de Anthologyreeks. Tegenover Entertainment Tonight zei Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy: "Weet je, we hebben het er nu over, maar ik denk niet dat deze films een "opening crawl" krijgen. Ik denk dat we dit eerder vandaag al lieten zien."

Kennedy verwijst naar de "opening crawl" voor Rogue One die tijdens de Celebration werd vertoond. Deze lekte niet veel later online:



Regisseur Gareth Edwards bevestigde even later grotendeels Kennedy's uitspraak: "Het is idee is dat deze film anders is van de saga-films. Deze film is geboren uit een crawl... en als we een crawl doen dan voelt het alsof we een andere film creëren. En dus, het eerlijke antwoord is, je zult moeten afwachten."

Edwards' Rogue One verschijnt 14 december in de Nederlandse bioscoopzalen en Rian Johnsons VIII moet bijna exact een jaar later in première gaan.

NieuwsFilm

meest populair