Blu-Ray Review: Goosebumps

Blu-Ray Review: Goosebumps

Nette uitgave van deze Kippenvel-verfilming.

Regie: Rob Letterman | Cast: Jack Black (R.L. Stine/Slappy/Invisible Boy), Dylan Minnette (Zach), Odeya Rush (Hannah), Ryan Lee (Champ), Amy Ryan (Gale), Jillian Bell (Lorraine), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Bioscooprelease: 12 februari 2016 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

De successen van acteur Jack Black zijn de afgelopen periode redelijk schaars. Toch mocht hij de hoofdrol spelen in Goosebumps van regisseur Rob Letterman. De visueel prima film met voldoende humor werd redelijk netjes ontvangen met een mooie certified fresh 76% op Rotten Tomatoes. Met een budget van nog geen $60 miljoen werd er ruim $150 miljoen opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Onlangs verscheen een mooie Blu-ray uitgave.

In Goosebumps, uiteraard gebaseerd op de bekende jeugdboekenserie 'Kippenvel' van de Amerikaanse auteur R.L. Stine, moet Zack naar een nieuwe stad verhuizen en hij is daar niet echt blij mee. Zijn bui verandert als hij zijn knappe buurmeisje Hannah ontmoet. Hannah heeft echter een vreemde vader die zich nogal verdacht gedraagt. Zack ontdekt dat Hannahs vader een bekende griezelboeken-schrijver is en wordt nieuwsgierig naar diens werk. Maar het openen van de originele manuscripten blijkt niet zo'n goed idee.



Film: Goosebumps | Discs 1 x Blu-Ray | 1x Ultraviolet | Retail release: juni 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels, Frans DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609647167 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Goosebumps zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. In de hoes zit ook een code voor de Ultraviolet-versie die je kunt afspelen op verschillende portable apparaten. De schijf start op met de trailers van Sony Pictures' The Angry Birds Movie en Open Season: Scared Silly, die je gelukkig kunt doorspoelen. Vervolgens gaat de schijf over naar het prima hoofdmenu - geopend door Slappy - waar onder meer het bonusmateriaal geraadpleegd kan worden.

Beeld

Sony Pictures levert weer een schijf af van topkwaliteit. Met een standaard beeldverhouding van 2.40 : 1 wordt de hoofdfilm mooi filmisch afgespeeld. Ondanks dat er een lichte - vermoedelijk bedoelde laag - ruis aanwezig is, blijft het beeld scherp en vallen de details niet weg in de vele donkere delen en scènes. De computeranimaties zijn van een redelijk niveau, al geeft het high def-beeld ze zo nu en dan flink prijs. Dit is bijvoorbeeld te zien in de scènes met de verschrikkelijke sneeuwman. Al met al een mooie weergave die de mysterieuze toon van de film prima ondersteunt.

Geluid

Aangezien er flink wat actierijke scènes zijn in de film is er veel ruimte voor ondersteunende filmmuziek welke werd aangeleverd door Danny Elfman die onlangs ook meewerkte aan bijvoorbeeld Avengers: Age of Ultron. De dialoog, welke zo nu en dan wordt overschaduwd door geschreeuw, is prima te volgen en wordt niet gestoord door bijvoorbeeld de muziek. De surround effects zijn van een redelijk niveau. Dit moet ook wel, aangezien er voldoende scènes zijn waarin van alles gebeurt rondom de hoofdpersonages.

Bonusmateriaal

Er zijn een flink aantal aardige extra's te bekijken die over het algemeen niet lang duren. Hieronder het meest interessante bonusmateriaal uitgelicht:

  • Alternatieve opening & Verwijderde scènes: De schijf bevat een mooie reeks aanvullende scènes. Het alternatieve begin is grotendeels afgerond en erg leuk om even te zien. De verwijderde scènes zijn ook aardig, maar het wordt snel duidelijk waarom deze wat rustigere stukjes eruit zijn geknipt.
  • Alles over Slappy: Erg leuk om even te kijken. Met cast & crew wordt er gekeken naar de R.L. Stine's slechterik in de film, de irritante Slappy.
  • De Gids Voor Beginners: Hoe Overleef Je Een Goosebumps Wezen: Een erg korte en basic extra, waarin wordt gekeken naar de monsters in de film.
  • Er Gebeuren Vreemde Dingen... Op De Set: Een wat magere snelle featurette met interviews en wat beelden van achter de schermen. Vooral grappig bedoeld.
  • Gewezend!: Misschien wel het leukste om aan te zetten. Er wordt gekeken hoe vele monsters tot leven zijn gewekt middels praktische effecten. En dus niet middels CGI. Kijken!
  • Overig: Bloopers, Casting Galerij


Vermakelijke avontuurlijke (familie)film op een nette Blu-ray schijf

Goosebumps is een aardige, maar toch een wel heel erg Hollywood-achtige verfilming van de gewaardeerde Kippenvel-boeken. De jonge cast speelt de rollen sterk en Jack Black past de rol van R.L. Stine prima. Kijkt verder erg makkelijk weg en de film krijgt een verdiende Blu-ray uitgave. Eerder dit jaar werd bekend dat Sony Pictures werkt aan Goosebumps 2, samen met regisseur Letterman.



NieuwsFilm

meest populair