Avondje film plus insectenproeverij

Avondje film plus insectenproeverij

In 't Hoogt kan iedereen na het zien van 'Bugs' zelf ook aan de insecten.

In 2050 zijn we vermoedelijk met 9 miljard mensen op aarde. Naar verwachting zal er onvoldoende voedsel voorradig zijn om alle monden te voeden. In de film Bugs wordt onderzocht of mensen dan over zullen gaan op het eten van insecten. In 't Hoogt in Utrecht vertonen ze deze documentaire op 9 juni, gevolgd door een insectenproeverij.

De docu, die eerder op Tribeca Film Festival werd vertoond, vertelt hoe de UN het consumeren van insecten als een oplossing ziet voor de wereldvoedselproblematiek. Koks prijzen de beestjes om hun smaak en wetenschappers om hun voedingswaarde. Toch halen wij er in het westen onze neus voor op. Het Deense Nordic Food Lab, dat voortkomt uit René Redzepi’s New Nordic Cuisine, probeert hier verandering in de brengen. Zij reizen de wereld over, op zoek naar de lekkerste insecten.

Ze vinden de termietenkoningin en zoete honingmieren in Kenia, wormentaco’s in Mexico en horzels in Japan. De koks vertellen met veel passie en humor over de gerechten. Zozeer dat ze er bij 't Hoogt van overtuigd zijn, dat kijkers zelf ook benieuwd worden naar de smaak. Daarom is er na afloop van de voorstelling een insectenproeverij, waar je kennis kunt maken met de smaak van insecten. Er staat van alles op dat menu, van sprinkhaan tot suikerspin.

Kijk voor meer info op de website van 't Hoogt.



NieuwsFilm

meest populair