Producent Joel Silver: "Voorlopig geen Matrix 4''

Producent Joel Silver: "Voorlopig geen Matrix 4''

Hij sluit een reboot of sequel echter niet definitief uit.

The Matrix was in 1999 een van de grootste films van het jaar, veranderde de manier waarop we naar visuele effecten keken en werd een wereldwijd fenomeen. De vervolgen werden een stuk minder enthousiast ontvangen, maar nu het alweer 13 jaar geleden is dat de trilogie ietwat teleurstellend eindigde, zou je denken dat Warner Bros. er klaar voor is om de franchise nieuw leven in te blazen. Dat idee kunnen we voorlopig echter vergeten. Producent Joel Silver, die momenteel de pers te woord staat voor The Nice Guys, gaf eerlijk toe dat er op dit moment geen plannen zijn voor een sequel. Silver zei er het volgende over tijdens een interview met Loaded:

''We hebben er nog niet over gesproken. Ik hoop dat we dit wel uiteindelijk zullen doen. Het verhaal van The Matrix was ontworpen als een trilogie, maar we zullen zien wat er gebeurt.''

De megaproducent gaf daarna ook toe dat een Matrix-sequel of -reboot zeker niet ondenkbaar is. In Hollywood zeg je immers nooit nooit, zeker gezien het feit dat reboots en sequels momenteel de markt beheersen. Lana Wachowski en Lilly Wachowski (inmiddels zussen in plaats van broers) kunnen echter wel een hit gebruiken, want hun laatste paar films flopten jammerlijk, ondanks dat films zoals Cloud Atlas en Jupiter Ascending bij veel scifi-fans goed zijn gevallen. Ze werken momenteel aan het tweede seizoen van Netflix-serie Sense8, dat eind dit jaar beschikbaar wordt gesteld door de streaming-service. Ze hebben nog geen nieuwe filmproject aangekondigd.

NieuwsFilm

meest populair