Tom Hanks mogelijk in Clint Eastwoods 'Captain Sully'-film

Een film over de wonderbaarlijke landing van een vliegtuig in de New Yorkse Hudson River.

Tom Hanks is in onderhandelingen getreden om de rol van piloot Captain Chesley 'Sully' Sullenberger te spelen in Clint Eastwoods film over het zogenaamde 'Miracle on Hudson'-incident uit 2009. Warner Bros. Pictures zal de film financieren en distribueren.

Sullenberger en zijn bemanning waren net opgestegen vanuit LaGuardia Airport toen beide motoren uitvielen door een vlucht ganzen. Omdat er geen tijd was om terug te keren naar een vliegveld, nam Sully het verstandige besluit om het vliegtuig in de New Yorkse Hudson River te laten landen; dat pakte goed uit, want alle 155 passagiers bleven in leven.

De 58-jarige Hanks heeft dezelfde leeftijd als Sullenberger, toen deze de heldhaftige landing maakte. Eastwood, Tim Moore, Allyn Stewart en Frank Marshall zullen de film produceren. De opnames moeten in september van start gaan, maar gezien het feit dat Hanks momenteel nog bezig is met de opnames van Ron Howards Inferno en daarna de pers te woord moet staan voor Steven Spielbergs Bridge of Spies, zal de productie waarschijnlijk later beginnen.

NieuwsFilm

meest populair