Kwaad bloed tussen Film Instituut EYE en Quentin Tarantino opgelost?

Ze willen dit klaarspelen door een speciale 'Pulp Fiction'-avond te organiseren.

Het Nederlandse Eye Film Instituut te Amsterdam is van plan in het Paradiso pand een evenement tot stand te brengen omtrent de filmklassieker Pulp Fiction van Quentin Tarantino. Hoewel de manifestatie best leuk zal zijn doet Eye het grotendeels om de relatie met de bekroonde regisseur te repareren. 23 Jaar geleden, in 1992, dook een voorval op die de Kill Bill-regisseur niet op prijs stelde. Hij zou destijds een aanvaring hebben gehad met 'n baliemedewerker.

Waar het ongeval precies om draaide is onbekend, waar we anderzijds wel van op de hoogte zijn is dat Eye er spijt van heeft en het goed wil maken. Het geplande evenement, dat op de 22e van deze maand plaats zal vinden, staat op een mooi moment voor de deur.

Het is iets langer dan twintig jaar terug dat de misdaadprent uitkwam. Men erkende de waarde van Tarantino's creatie en zegevierde dat met enkele bewonderenswaardige prijzen. Zo sleepte Pulp Fiction een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award binnen voor beste originele scenario. Het incident met de baliemedewerker geschiedde dan ook rondom de periode dat Tarantino in Amsterdam was en toevalligerwijs aan het script werkte. Eveneens speelde de film het klaar om tijdens het filmfestival in Cannes met de Gouden Palm naar huis te gaan.

Eye heeft naar verluidt de befaamde filmmaker uitgenodigd om de exhibitie bij te wonen. Ze zullen dan o.a. hun excuses voor de vervelende gebeurtenis maken, in de vorm van een speciaal gecreëerd filmpje, vanzelfsprekend de prijswinnende film tonen en ander werk van Tarantino tentoonstellen. Eye's evenement zal tevens een vermakelijke competitie houden: zowel vrouwen als mannen mogen gekostumeerd als het karakter van Uma Thurman, Mia Wallace, opdagen. De gasten mogen zich ook naar het uiterlijk van andere personages vermommen, ofschoon deze niet meegerekend worden.



NieuwsFilm

meest populair