Whoopi Goldberg wil dat Donald Trump zijn huiswerk doet

De zakenmagnaat zou domme en idiote opmerkingen hebben gemaakt over de Ebola besmetting.

De 68-jarige zakenman Donald Trump toont weer eens aan dat hij het niet erg vindt om zijn - slecht weloverwogen - gedachtes te uitten. Twee Amerikaanse zendelingen, Dr. Kent Brantly en Nancy Writebol, kwamen onlangs terug in de Verenigde Staten na hun bezoek aan Liberia. Daar hadden ze getracht patiënten te helpen die geïnfecteerd waren met het Ebola virus. Ondanks dat de zendelingen in isolement worden behandeld bij een centrum dat ziektes tegengaat, besloot Trump zijn mening op Twitter te plaatsen.

"De V.S. kan mensen die met EBOLA geïnfecteerd zijn niet binnen laten," begon hij zijn bericht. "Mensen die naar verre landen gaan om te helpen zijn geweldig - maar ze moeten de consequenties onder de ogen zien!" Blijkbaar was dat bericht niet voldoende voor Trump, want hij zette de volgende dag een nieuw tekststukje op Twitter. "De V.S. moet onmiddellijk alle vluchten annuleren die naar en vanuit EBOLA geïnfecteerde landen vliegen, voordat de plaag van kracht zal komen en binnen onze grenzen zal verspreiden. Snel handelen! Het feit dat wij Ebola patiënten hier behandelen, terwijl andere mensen naar de Verenigde Staten vluchten, is absoluut krankzinnig. Stom beleid."

Komediant Whoopi Goldberg sprak over Trump's gedachtes tijdens de talkshow The View, een programma waar zij werkzaam is sinds 2007. "Ik ga hem niet verdedigen, ook al is hij een vriend van me, dus ik wil niet respectloos overkomen, maar dat was een stomme opmerking." Ook vertelde ze haar kijkers daaropvolgend hoe de virus daadwerkelijk verspreidt. Namelijk door lichaamsvocht en niet via de wind, zoals de zakenman dat meende. "Doe je huiswerk, Donald. Doe gewoon je huiswerk."

Mogelijk kwamen de woorden van de 58-jarige actrice bij dovemansoren aan, want Trump ging niet lang daarna weer fijn verder. "Het grootste probleem met Ebola komt door al die mensen die de V.S. binnenkomen vanuit West Afrika. Zij zijn mogelijk geïnfecteerd met de ziekte. STOP DE VLUCHTEN!"



NieuwsFilm