Johnny Depp opnieuw aan de slag met 'Don Quixote'

Waar Terry Gilliam het niet voor elkaar kreeg, lijkt Walt Disney een verfilming nu wel van de grond te krijgen.

Acteur Johnny Depp heeft zijn zinnen gezet op een moderne verfilming over het fictieve personage Don Quixote. Volgens de website Deadline werkt Depps maatschappij Infinitum Nihil al samen met Walt Disney Pictures om een pitch op te kopen van scriptschrijvers Steve Pink en Jeff Morris.

Depp werkte in de jaren 90 samen met regisseur Terry Gilliam aan de film The Man Who Killed Don Quixote. Deze kwam echter nooit van de grond en de problemen van deze film werden zelfs in beeld gebracht in de documentaire Lost in La Mancha (2002). Depps rol als Tonto in Gore Verbinski's The Lone Ranger (2013) zou geïnspireerd zijn op Sancho Panza, het personage dat hij zou spelen in The Man Who Killed Don Quixote.

Verdere details over de film over de film over de dwaze held, in de 17e eeuw bedacht door auteur Miguel de Cervantes, zijn niet bekend. Het lijkt er echter op dat Depp uiteindelijk toch zijn zin gaat krijgen. Hij gaat de film produceren een een hoofdrol (als Sancho Panza) ligt voor de hand, ondanks dat daar nog geen officieel bericht over is vrijgegeven.



NieuwsFilm

meest populair