Bioscoop releases week 40

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Bekijk de afbeelding

Bachelorette (2012)

Regisseur: Leslye HeadlandCast: Kirsten Dunst | Lizzy Caplan | Adam Scott | Isla Fisher

'Bachelorette' is een komedie met in de hoofdrollen Kirsten Dunst, Isla Fisher en Lizzy Caplan. Ze spelen drie gemene meiden die worden gevraagd om bruidsmeisjes te zijn tijdens de bruiloft van een oude vriendin (Rebel Wilson). Uiteraard verloopt dit niet helemaal volgens plan.


Bekijk de afbeelding

Bellicher: Cel (2012)

Regisseur: Peter de BaanCast: Anna Drijver | Daan Schuurmans | Turan Furat

Michael Bellicher is getuige van een auto-ongeluk met fatale afloop. Na verhoring, wordt hij tot zijn stomme verbazing gearresteerd. Onduidelijk waarom, maar de politie lijkt overtuigd dat ze hem moeten hebben. Michael wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht. Michael moet op zoek naar antwoorden. Wat is hier aan de hand?


Bekijk de afbeelding

De Club van Sinterklaas en het Geheim van de Speelgoeddokter (2012)

Regisseur: Pieter Walther BoerCast: Victoria Koblenko | Kimberly Klaver | Roscoe Leijen | Ad van Kempen

Vlak voor 5 december verdwijnt Sinterklaas op mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten van de Club begrijpen er niets van en worden ongerust. Als Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Wat is er met Sinterklaas gebeurd? En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? Het zijn Mees en zijn buurmeisje Katja die ontdekken wat er met Sinterklaas aan de hand is en wat het geheim is van de eigenaardige Speelgoeddokter. Pakjesavond loopt gevaar en ze moeten zo snel mogelijk de Pieten van De Club van Sinterklaas waarschuwen! Gaat het de Club Pieten en Mees & Katja lukken tijdig de Speelgoeddokter te ontmaskeren? Slagen zij erin Pakjesavond dit jaar toch nog door te laten gaan?


Bekijk de afbeelding

Company Orheim (2012)

Regisseur: Arild AndresenCast: Glenn André Viste Bøe | Andreas Cappelen | Frank Dåbu | Vebjørn Enger

Jarle krijgt een bericht dat hem noodgedwongen herinnert aan iets wat hij liever was vergeten: zijn kindertijd met zijn vader in Stavanger. Toen hij nog Orheim heette.


Bekijk de afbeelding

Diana Vreeland: The Eye Has to Travel (2011)

Regisseurs: Lisa Immordino VreelandBent-Jorgen PerlmuttCast: Diana Vreeland

Diana Vreeland - sprankelende persoonlijkheid, mode-icoon en hoofdredacteur - schreef geschiedenis door mode te verheffen tot kunstvorm. Vreeland zwaaide de scepter als hoofdredacteur van Harper's Bazaar en Vogue en creëerde een lifestyle vol glamour en excentriciteit die ongekend was in haar tijd. Vreeland werd bejubeld om haar humor en vlijmscherpe uitspraken als 'the bikini is the biggest thing since the atom bomb.' Twiggy, Lauren Bacall, Jackie O. en Coco Chanel behoorden tot haar meest intieme vrienden.


Bekijk de afbeelding

Mees Kees (2012)

Regisseur: Barbara BrederoCast: Hannah Hoekstra | Willem Voogd | Cas Jansen | Sanne Wallis de Vries

Voor Tobias komt Mees Kees, de nieuwe invaller op school, precies op tijd. Door de juf werd hij om niets de klas uitgestuurd. Ook kreeg hij vaak strafwerk. Raar, want Tobias is namelijk best slim, heel vrolijk en supergrappig. Mees Kees geeft heel anders les dan de juf. Dat is omdat hij nog stagiair is. Gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. Met biologie kijken ze bijvoorbeeld Spiderman en met rekenen zetten ze de tafels op z'n kop. Al bloeit Tobias door de aanwezigheid van Mees Kees op, Kees merkt dat er iets met Tobias is. Hij heeft nooit brood mee bijvoorbeeld. Dat komt omdat zijn vader dee-oo-oo-dee is en zijn moeder de hele dag in bed ligt. Mees Kees ontfermt zich over Tobias. Hij deelt zijn boterhammen met het heerlijke omeletje van zijn moeder met hem, neemt Tobias mee uit flipperen en laat hem gezellig 'nablijven'. De strenge directrice Dreus vindt het maar niets...


Bekijk de afbeelding

Nono, het Zigzag Kind (2012)

Regisseur: Vincent BalCast: Isabella Rossellini | Camille de Pazzis | Burghart Klaußner | Fedja van Huêt

De film gaat over de 13-jarige Nono. Als hij twee dagen voor zijn bar mitswa wordt weggestuurd naar zijn oom Sjmoel die hem weer op het rechte pad moet brengen, krijgt hij een laatste kans om zich te bewijzen. Samen met topcrimineel Felix Glick, een oude kennis van zijn vader, reist hij naar de Franse Rivièra en treedt een wereld binnen van vermommingen, achtervolgingen, chansons en Zohara, een mysterieuze vrouw wier geheimen Nono's leven voor altijd zullen veranderen...


Bekijk de afbeelding

Resident Evil: Retribution (2012)

Regisseur: Paul W.S. AndersonCast: Milla Jovovich | Jason Isaacs | Michelle Rodriguez | Sienna Guillory

Het dodelijke T-Virus van de Umbrella Corporatie blijft de aarde teisteren en transformeert de wereldbevolking in vleesetende zombies. De laatste hoop voor het menselijk ras is Alice (Milla Jovovich). Zonder veilige plek blijft Alice jagen op de verantwoordelijke van de uitbraak, wat haar in Tokio, New York, Washington en Moskou brengt. Samen met een groep geallieerde en vertrouwde vrienden moet ze zich een weg uit de vijandelijke wereld zien te vechten.


Bekijk de afbeelding

Silent City (2012)

Regisseur: Threes AnnaCast: Laurence Roothooft | Makoto Makita | Shinji Otani | Ayako Kobayashi

Rosa, een jonge Westerse vrouw slaagt erin stage te mogen lopen bij een wereldberoemde meesterkok, die in Tokyo een gelauwerd visrestaurant beheert. Uiteraard hoopt zij zich de 'geheimen' van de meester eigen te kunnen maken. Zij wordt echter niet in de kookkeuken zelf geplaatst maar in een ruimte waar de vis wordt schoongemaakt en waar ze helemaal op zichzelf wordt teruggeworpen. Wekenlang snijdt ze zwijgend dode vissen van hun graat, want zolang ze zich de taal noch het denken van haar leermeester eigen maakt, kan ze hem slechts imiteren. Als ze besluit om in de avonduren wat te gaan bijverdienen, beginnen het gebrek aan communicatie, de onzekere positie in de keuken en de innerlijk gevoerde gesprekken haar parten te spelen.

NieuwsFilm

meest populair